Gemeente Coevorden


Gemeente Coevorden geeft kavels uit in Geesbrug

woensdag 23 februari 2011

De gemeente Coevorden gaat weer kavels uitgeven in Geesbrug. In het uitbreidingsplan in Geesbrug zijn binnenkort 15 kavels beschikbaar. Het gaat om kavels voor vrijstaande woningen en twee-onder-kap-woningen. Het totale aantal woningen in het uitbreidingsplan komt hiermee op 46. Naar verwachting is de laatste fase in juni 2011 bouwrijp.

Het uitbreidingsplan Geesbrug biedt nog diverse mogelijkheden om vrijstaande en twee-onder-een-kap woningen naar eigen ontwerp te (laten) bouwen. Het plan is zeer ruim van opzet door een parkachtige aanleg van het openbaar gebied met brede bermstroken, bos en een grote vijver. De voetpaden zijn van de kavels en de doorgaande weg gescheiden door brede groenstroken. De kavels die nu nog uitgegeven worden, liggen aan de rand van het plan aan een doodlopende straat.

Geen voorwaarden
Iedereen kan in aanmerking komen voor een bouwkavel in Geesbrug. De voorwaarden voor sociale en en/of economische binding die in het verleden in de gemeente golden om een kavel te kunnen kopen, zijn losgelaten. De inschrijving start in maart. Wanneer er meer gegadigden zijn dan het aantal kavels, wordt geloot onder de inschrijvers. Mensen die een kavel voor een twee-onder-een-kap woning willen kopen, kunnen ook zonder medebouwer inschrijven. De grondprijs bedraagt EUR 130,-- (ex btw) per vierkante meter.

Laatste uitgifte
De prognoses voor de bevolkingsontwikkeling voor de komende jaren laten een daling zien. Eén van de gevolgen daar van is dat de gemeente Coevorden voor de komende jaren geen nieuwe woningbouwplannen ontwikkeld in Geesbrug. Deze kaveluitgifte is de laatste mogelijkheid voor belangstellenden die een nieuw huis willen bouwen in Geesbrug.