Gemeente Echt-Susteren


Nieuw viaduct Klein Berkelaar A2 Echt-Susteren

Wethouder Dijcks van gemeente Echt-Susteren heeft samen met Rijkswaterstaat, aannemer Heijmans Infra en de bewoners van de direct betrokken omgeving Berkelaar vrijdagavond 18 februari het nieuwe viaduct Klein Berkelaar over de A2 weer opengesteld voor het verkeer en âterug gegevenâ aan de omwonenden.

Â

De omgeving was uitgenodigd voor het bijwonen van een kleine openingshandeling en een feestelijke afsluiting. Rijkswaterstaat en Heijmans Infra willen hiermee de gemeente Echt-Susteren en de omwonenden bedanken voor een uitstekende samenwerking de afgelopen maanden tijdens de werkzaamheden voor het nieuwe viaduct. Er waren veel bewoners, jong en oud, aanwezig. De feestelijke bijeenkomst werd muzikaal opgeluisterd door de âGroosblaozersâ.

Impact

Met een aantal afsluitingen op de A2 en flink wat werkzaamheden aan de Maasbrachterweg erbij heeft de vernieuwing van dit viaduct een behoorlijke impact gehad op de omgeving. In de nacht van 5 op 6 juni werd het oude viaduct op een bijzondere wijze losgekoppeld en afgevoerd naar een locatie naast de A2 waar het daarna definitief is gesloopt. Vanaf dat moment startte meteen de opbouw van het nieuwe viaduct. Iets meer dan een half jaar later is het nieuwe viaduct klaar voor gebruik.

Noodzakelijk

De vervanging van het viaduct was noodzakelijk voor de uitbreidingen aan de A2: de realisatie van een spitsstrook in zuidelijke en noordelijke richting. De eerste spitsstrook (van St.Joost tot Urmond) is begin dit jaar opengesteld.
Het nieuwe viaduct Klein Berkelaar maakt onderdeel uit van het project Spoedaanpak A2. Hierin wordt ook een spitsstrook in noordelijke richting tussen Urmond en Maasbracht gerealiseerd (eind mei gereed) en het knooppunt Kerensheide structureel uitgebreid met een fly-over en extra rijstroken tussen Urmond en Geleen (eind 2012 gereed).

Meer informatie
Meer informatie over de werkzaamheden op en rond de A2 in Midden-Limburg: www.rijkswaterstaat.nl/a2middenlimburg