Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 23-02-2011

Inbrekers nemen geld en autosleutel mee

GOIRLE: Twee broers (14 en 17 jaar) werden dinsdagmorgen 22 februari 2011 ruw in hun slaap gewekt door drie inbrekers. Dat gebeurde in een vrijstaande woning aan de Abcovenseweg in Goirle Inbrekers maakten de jongens kort na zeven uur wakker en eisten geld. De slachtoffers waren op dat moment alleen thuis en de daders waren binnen gekomen door een deur open te breken. Het trio ging er vandoor met een geldbedrag en de sleutels van een Audi personenauto. De auto kon niet worden meegenomen, want die stond al met een lekke band op de oprit van de woning. De politie heeft een onderzoek in de omgeving ingesteld, maar de daders niet meer aangetroffen. De vader van de twee jongens kwam meteen na de melding naar huis om zijn zoons op te vangen. Hij heeft aangifte gedaan van dit misdrijf, waarna de technische recherche een sporenonderzoek in stelde in en rond het huis.
Van de daders is alleen bekend dat het om drie personen ging, van vermoedelijk begin 20.

Agenten ontmantelen twee wietplantages

Het speciale hennepteam van de Tilburgse politie ruimde dinsdag 22 februari 2011 twee hennepkwekerijen. Beide wietplantages waren ingericht in woningen. Het eerste adres betrof een woning aan de Ontginningstraat te Tilburg. Daar werd op zolder een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen met daarin 208 hennepplanten. In een woning aan de Westertorenlaan te Tilburg werd een hennepkwekerijen
aangetroffen op de eerste verdieping en op de zolder. In totaal werden hier 441 hennepplanten aangetroffen. De bewoner (46) werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau, waar proces-verbaal tegen hem werd opgemaakt. In overleg met de Officier van Justitie heeft de politie de plantage laten ontmantelen door een gespecialiseerd ruimingsbedrijf. Daarbij zijn het kweekmateriaal en de planten in beslag genomen zijn. De planten zijn voor de bewijsvoering bemonsterd. Vervolgens zijn al deze goederen vernietigd.

De politie in Midden- en West-Brabant geeft veel prioriteit aan de aanpak van hennep-kwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak
stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven aan de politie via 0900-8844. Ook kan gebeld worden naar meldlijn Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Politie arresteert twee lastige cafébezoekers

TILBURG: Twee ongewenste cafébezoekers raakten in de nacht van dinsdag 22 februari op woensdag 23 februari 2011 slaags met portiers van een horecagelegenheid aan de Heuvel.
Het duo was al eerder de toegang tot het café geweigerd wegens wangedrag. De twee mannen bedreigden om 01.00 uur de portiers, waarna het tot een handgemeen kwam.
De politie arresteerde de twee verdachten. Het gaat om een 30-jarige man uit Etten-Leur en een 25-jarige man zonder vaste woon- of
verblijfplaats. In het politiebureau is vervolgens proces-verbaal opgemaakt wegens bedreiging.

Bekeuringen bij snelheidscontroles in Goirle en Tilburg

TILBURG / GOIRLE: Op dinsdag 22 februari 2011 hielden agenten van het politieteam Leijdal op verschillende plaatsen verkeerscontroles.

Van 07:45 uur tot 09:00 uur werd er op de Turnhoutsebaan te Goirle gecontroleerd op snelheid en documenten. Hierbij werden zes bekeuring uitgeschreven:

- twee voor het niet op eerste vordering tonen van het rijbewijs;
- vier voor het overschrijden van de maximumsnelheid buiten de bebouwde kom, waarbij de hoogste overschrijding 22 km/u bedroeg.

Van 10:30 uur tot 11:30 uur werd er op de Tilburgseweg te Goirle gecontroleerd op snelheid en documenten. Hierbij werden tien
bekeuringen uitgeschreven:

- een voor het niet op eerste vordering tonen van het rijbewijs;
- negen voor het overschrijden van de maximumsnelheid binnen de bebouwde kom, waarbij de hoogste overschrijding 19 km/u bedroeg.

Later op de dag, tussen 13:00 uur en 14:00 uur vond controle op brom- en snorfietsen plaats aan de Ringbaan Zuid te Tilburg. Hierbij werden twee snorfietsers bekeurd vanwege het opvoeren van hun snorfiets.

Het Verkeershandhavingsteam stond met radarapparatuur op de Ringbaan Noord. Bij deze controle kwamen er 2.320 automobilisten voorbij. Daarvan waren er 341 in overtreding. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 118 km/u. Deze controle duurde van 16.00 tot 21.30 uur.

De politie Midden en West-Brabant houdt snelheidscontroles op locaties waar de afgelopen jaren ernstige verkeersongevallen hebben
plaatsgevonden, waarbij overschrijding van de maximale snelheid de belangrijkste oorzaak is geweest. Harder rijden dan de toegestane snelheid levert gevaarlijke situaties op in het verkeer en maakt onnodig veel slachtoffers. De controles worden gehouden op basis van afspraken met wegbeheerders en/of omwonenden. Het aantal
verkeersongevallen en klachten is daarbij leidend.

Brommobiel brandt uit

TILBURG: Op woensdag 23 februari 2011 omstreeks 00.00 uur brandde er op de Professor Verbernelaan een brommobiel uit. De brandweer heeft nog geprobeerde het voertuig te redden maar kon niet voorkomen dat het totaal verloren ging. De eigenaar had het wagentje al 14 dagen niet gebruikt vanwege zijn gezondheid. De politie vermoedt daarom dat het vuur is aangestoken.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 23-02-2011 13:17 | © Regio Midden en West Brabant |