Gemeente Bernheze


Participatie-onderzoek Wmo Bernheze 2010

De gemeente Bernheze wil graag dat alle inwoners kunnen meedoen aan de samenleving. Met een breed pakket aan maatregelen en voorzieningen probeert de gemeente daar waar nodig, mensen ondersteuning te bieden en sociale samenhang te bevorderen.

De gemeente levert deze ondersteuning in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Ze wil graag weten in hoeverre en op welke manieren haar inwoners meedoen aan de samenleving. Daarnaast is ze geïnteresseerd in de vraag of inwoners weten waar ze terecht kunnen, als zij daar problemen mee hebben. Daarom voert de gemeente een onderzoek uit.

Voor het onderzoek over 2010 is in overleg met de Adviesraad Wmo gekozen voor het participatieonderzoek. Dit onderzoek omvat een steekproef onder alle inwoners van Bernheze van 18 jaar en ouder met de vraag wat ze vinden van de bestaande gemeentelijke Wmo-voorzieningen en in hoeverre deze bijdragen aan een grotere participatie van de inwoners van Bernheze.

Het participatieonderzoek vindt plaats door middel van een korte schriftelijke vragenlijst, waarin vragen worden gesteld over verschillende aspecten van de ondersteuning. De enquête wordt in de eerst helft van maart verstuurd aan ongeveer 1.500 willekeurig gekozen inwoners van Bernheze.
Het onderzoek wordt uitgevoerd door SGBO, een onafhankelijk onderzoek- en adviesbureau. Naar verwachting worden rond de zomer de uitkomsten van het onderzoek bekend gemaakt.

Wij hopen dat u, als u een vragenlijst ontvangt, de tijd zult nemen deze in te vullen en in te sturen. De gemeente heeft immers de mening van haar inwoners nodig om de dienstverlening zo goed mogelijk te laten aansluiten op de behoeften.

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35