Gemeente Bergen op Zoom


Gemeente in overleg over Johan Cruyff Court

De gemeente Bergen op Zoom heeft afgelopen periode intensief contact gehad met de Johan Cruyff Foundation over de aanleg van een Cruyff Court in de gemeente.

Aanvankelijk was de nieuwe speelvoorziening met trapveld naast de nieuwe Brede School aan het Benedenbaantje als locatie in beeld. Een impuls van de Johan Cruyff Foundation zou het trapveldje extra allure geven. Een Cruyff Court is een goede en veilige sport- en speelplek in de wijk. Een ontmoetingsplek waar thema's als gezondheid, integratie, samen spelen en respect voor elkaar centraal staan.

Voorbeeld

De Johan Cruyff Foundation was onder de indruk van de aanvraag van de gemeente Bergen op Zoom en gaf aan dat veel gemeenten hier een voorbeeld aan kunnen nemen. Na lang wikken en wegen heeft de Foundation deze locatie echter laten varen. Met name de aanwezigheid van de ernaast gelegen voetbalvereniging is een aspect waarop ze een locatie afwijst. De voetbalverenigingen kunnen hier zelf namelijk een goede wijkfunctie vervullen. Ook mede gelet op de eisen van de wijkcommissie op het gebied van beheersbaarheid en afsluitbaarheid kiest de foundation niet voor deze locatie.

Positief

De ligging van Bergen op Zoom en de stad op zich heeft de Foundation als heel positief ervaren. Beide partijen blijven dus in gesprek om te zoeken naar een alternatieve locatie, waar een Cruyff Court gewenst en passend is.

Goede speelvoorziening

Hoewel de Johan Cruyff Foundation nu niet op de locatie aan het Benedenbaantje investeert, blijft de gemeente toch zorg dragen voor een kwalitatief goede speelvoorziening met trapveld. De gemeente onderhoudt hierover contact met de wijkcommissie.