Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Hilversum, 14 februari 2011

NIEUW SEIZOEN EXPEDITIE RANGERS! OP DISNEY XD

Woensdag 23 februari om 12.25 uur start Disney XD met een nieuw seizoen van de spannende quiz Expeditie Rangers!. Twaalf weken strijden veertien teams om de hoofdprijs: een hele dag achter de schermen bij een dierentuin meekijken en meehelpen. Presentator Koert-Jan de Bruijn test in Diergaarde Blijdorp de dierenkennis van de verschillende teams.

In de eerste aflevering nemen Safira en Fleur uit Leiden het op tegen Pepijn en Alec uit Schiedam. Rood tegen blauw, mannen tegen de vrouwen en de strijd loopt hoog op! Naast kennis moeten de teams ook lef, tact en inzicht hebben. Natuurlijk moeten de deelnemers ook sportief zijn, want ze moeten niet alleen vragen beantwoorden, ze moeten af en toe ook heel dichtbij de dieren staan. Iedere week stelt Koert-Jan een kijkersvraag waar kijkers via de website disneyxd.nl/expeditierangers aan mee kunnen doen.

Alle winnaars van de aflevering gaan opnieuw de strijd met elkaar aan vanaf aflevering 8 en in de ultieme finale uitzending worden de winnaars bekend van Expeditie Rangers!. In iedere aflevering komt de rivierdolfijn aan bod. Dat is het actiedier van de WNF-Rangeractie 2011: Red de Rivierdolfijn. Naast de reguliere uitzending op woensdag wordt het programma iedere zaterdag om 10.20 uur herhaald. Expeditie Rangers! is een gezamenlijke productie van Disney XD, IDTV en de Rangerclub van het Wereld Natuur Fonds.

Disney XD is dé televisiezender voor stoere jongens en meiden van 6 tot 14 jaar. Het station daagt kids uit en neemt hen mee in de wereld van sport, gaming, avontuur en muziek. En alles met een grote dosis humor. Kortom: Disney XD is fun! De televisiezender is dagelijks te zien van 06.00 's ochtends tot 18.00 's avonds en digitaal 24 uur te ontvangen via UPC op kanaal 503. Daarnaast verschijnt maandelijks het Disney XD Magazine.




Ingezonden persbericht