TAX AVOIDANCE EXPO: EUROPESE VAKBEURS BELASTINGVERLAGING VOOR MIDDEN EN KLEINBEDRIJF

UTRECHT, Nederland--(BUSINESS WIRE)-- 20110223 --

Belasting is een van de meest tijdrovende en vervelende aspecten van internationaal ondernemen. Met name het midden- en klein bedrijf in Europa worstelt met belasting vraagstukken en problemen in hun eigen land en in de landen waar ze zaken doen. Er worden voortdurend nieuwe regels en wetten geïntroduceerd en de nationale overheden komen regelmatig met aangepaste beleidslijnen, belastingtarieven en –regelementen. Vaak een ondoordringbaar woud voor de kleinere ondernemer. Grote bedrijven en multinationale ondernemingen vestigen zichzelf in belasting paradijzen en structureren de organisatie zodanig dat er maximaal van belastingvoordelen gebruik kan worden gemaakt. Maar de meeste kleinere ondernemers hebben geen tijd en toegang tot de kennis van internationale belastingdeskundigen. Zij laten de aanslagen over aan hun lokale accountant of zelfs aan hun eigen boekhouding. In sommige gevallen kunnen eigenaren van een internationaal bedrijf, die zich niet goed hebben georiënteerd, geconfronteerd worden met 3 verschillende belasting aanslagen voor één transactie.

Tijdens TAX AVOIDANCE EXPO, een nieuwe beurs die dit jaar in Geneve plaatsvindt, kan midden- en klein bedrijf kennismaken met legale belasting adviezen die gericht zijn om de belastingdruk te verlagen en aldus de winst van het bedrijf te verhogen. Volgens de organisator van de beurs, de heer E.E. de Ferrante is het “beslist geen beurs voor belasting ontduiking, maar de exposant kan de bezoeker helpen om de kosten te drukken en de winst te verhogen. En hoe hoger de winsten in het bedrijfsleven hoe beter de economie, dus het is voordelig voor ons allemaal”.

TAX AVOIDANCE EXPO vindt plaats op 8 en 9 september 2011 in het Starling Hotel op de luchthaven van Geneve in Zwitserland.

Het wordt georganiseerd door De Ferrante Exhibitions BV, Utrecht, Nederland