Gemeente Almere

Kenniscafé over Stad en Onderwijs

18-02-2011

jpg (57.0K) In het KennisCafé Almere gaat gastheer Peter van Schoten met deskundigen en bezoekers op zoek naar de meest prangende vragen rondom het onderwerp `Stad en Onderwijs'. Het debat vindt plaats op donderdag 24 februari in de Nieuwe Bibliotheek te Almere en begint om 20.00 uur. De toegang is gratis. Aanmelden via de website van VUconnected.

Onderwijs is een hot item in Almere op alle niveaus, van basisonderwijs tot hoger onderwijs. Zo werken basisscholen aan de verbetering van hun onderwijskwaliteit. Daarnaast ontwikkelt Windesheim Flevoland hbo-opleidingen die aansluiten bij de economische structuur van Flevoland en de wensen van studenten.

Het debat vindt plaats op donderdag 24 februari in de Nieuwe Bibliotheek te Almere en begint om 20.00 uur. De toegang is gratis. Aanmelden via de website van VUconnected.

De deskundigen

Drie deskundigen geven in het KennisCafé van 24 februari een beeld van de grote betekenis van onderwijs voor de stad Almere. Arnold Reijndorp, bijzonder hoogleraar grootstedelijke sociologie aan de UVA, gaat in op het belang van onderwijs én wat een stad aantrekkelijk maakt voor studenten. Kees Verhaar, programmaleider Onderzoek van het Nicis Institute, vertelt over talentontwikkeling. Albert Cornelissen, voorzitter van het College van Bestuur van Windesheim, licht de plannen toe van Windesheim Flevoland.

Over het Kenniscafé

Het KennisCafé Almere is dé plek waar, onderzoekers, studenten en geïnteresseerde burgers elkaar ontmoeten in een informele en ontspannen omgeving. Sprekers uit de wetenschap, het bedrijfsleven en van maatschappelijke organisaties vertellen over hun onderzoeken, de resultaten en hun drijfveren. Niet in een collegezaal, geen monoloog, maar sprekers die praten over hun werk, hun passies, en de betekenis voor de samenleving. Onder het genot van een drankje kan iedereen met onderzoekers in gesprek en debat gaan. Muziek zorgt voor een prettige afwisseling.