Gemeente Tilburg

Persbericht
24 februari 2011

Busbanen B. B. van Voorst tot Voorstweg en Huibevendreef blijven open voor alle verkeer

Goede doorstroming en geen hinder voor busverkeer

De busbaan aan de oostzijde van de Burgemeester Baron van Voorst tot Voorstweg en de busbaan langs de Huibevendreef blijven open voor alle verkeer. Dit zorgt voor een betere doorstroming van het verkeer en de bussen ondervinden hier geen hinder van.

Geslaagde proef

Wethouder Roel Lauwerier (infrastructuur en mobiliteit): "Veel automobilisten hadden hier gemak van, dus waarom niet permanent? De busbanen waren in het voorjaar van 2010 tijdelijk opengesteld om de doorstroming van het verkeer tijdens de werkzaamheden aan de Moersedreef te kunnen garanderen. Bij wijze van proef hebben we de busbaan toen na afloop van de werkzaamheden open gelaten voor al het verkeer. Dat bleek een goede doorstroming op te leveren, zonder dat bussen er last van hebben. In overleg met Veolia Transport en de provincie Noord Brabant hebben we daarom besloten om de situatie zo te laten en dus de specifieke functie van de busbanen op te heffen."

De nieuwe bebording is al geplaatst. Naar verwachting zijn binnen nu en 4 weken ook de aanpassingen aan de verkeerslichten afgerond.
---