Gemeente Helden

Herbouw/restauratie kasteel de Keverberg een stap dichterbij

Voor de tweede keer in één week tijd krijgt de herbouw/restauratie van kasteel de Keverberg een belangrijke financiële impuls. Gisteren werd bekend dat Provincie Limburg EUR 175.000,- subsidie toekent voor het herstellen van de Donjon (grote toren van het kasteel). Vandaag is, met het ondertekenen van de bestuursovereenkomst
Meerjareninvesteringsprogramma Noord-Limburg door Regio Venlo en Provincie Limburg, hier nog eens 2 miljoen euro aan toegevoegd voor de algehele restauratie van het kasteel.

Met deze bijdragen van in totaal ongeveer 2,2 miljoen euro komt een al lang gekoesterde wens van de Kesselse gemeenschap om het kasteel de Keverberg in oude glorie te herstellen een belangrijke stap dichterbij. Zoals eerder gesteld wordt momenteel door de Stichting de Keverberg in samenspraak met de gemeente gewerkt aan een businessplan.

De herbouwplannen en dit businessplan worden nog ter beoordeling aan de gemeenteraad voorgelegd. Daarnaast wordt de Kesselse gemeenschap via een bijeenkomst geïnformeerd over de situatie en de nog verder te nemen stappen in dit project.