Hero Brinkman, Frits Wester en Paul Depla in gesprek met BKB Academie

24/02/2011 09:32

Booij, Klusman en Van Bruggen

Hero Brinkman, Frits Wester en Paul Depla in gesprek met de BKB Academie

Van 24 tot 28 februari stort de BKB Academie, een groep creatieve campaignwatchers, zich in de wereld van de provinciale politiek. In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen bezoekt de BKB Academie alle Nederlandse provincies. Zij analyseren de verkiezingscampagnes, brengen de belangrijkste politieke thema's in kaart en gaan op zoek naar de toekomst van de Nederlandse democratie. Op www.bkbacademie.nl doen zij elke dag verslag van hun reis.

De BKB Academie is een groep van 25 studenten, geselecteerd door Campagnebureau BKB. Van musicus tot architect en van filosoof tot geograaf, vele studierichtingen zijn vertegenwoordigd. De academie gaat langs bij Paul Depla, burgemeester van Heerlen en bij Jan Smit, voorzitter van Heracles. Ze praten met de jongste lijsttrekker, Paul Smeulders (GroenLinks Brabant) en ontmoeten Kitty Nuyts, die al na één week van de PVV lijst in Limburg werd gehaald. Ze voeren campagne in Utrecht en ondervragen de kiezers op straat in Nijmegen. Onder leiding van boswachter Hans Breeveld bezoeken ze de Oostvaardersplassen en Joris van Casteren leidt hen rond in Lelystad. Vanuit uiteenlopende achtergronden en met een flinke dosis campagnekennis op zak stellen de studenten van de BKB Academie juist die vragen die anderen vergeten of niet durven te stellen. Dit leidt tot verrassende inzichten en opmerkelijke conclusies. Met al deze activiteiten probeert de BKB Academie zoveel mogelijk verschillende mensen de centrale vraag van onze reis te stellen: "Wat betekenen deze verkiezingen voor u?"

BKB Academie

Jaarlijks organiseert Campagnebureau BKB (www.bkb.nl) een academie voor een diverse groep studenten, die allemaal hun maatschappelijke betrokkenheid en nieuwsgierigheid gemeen hebben. De studenten krijgen onder leiding van BKB eens per maand een weekend lang lezingen, trainingen en excursies op een breed terrein. Omdat in politieke campagnes veel van de behandelde onderwerpen samen komen, reist de academie elk jaar af naar een land waar op dat moment verkiezingen plaatsvinden. Eerder bezocht de BKB Academie Polen, Slovenië, Frankrijk, Israël, Bosnië en Amerika. Dit jaar reizen we door eigen land.





http://www.bkbacademie.nl

http://www.bkb.nl