Politie Drenthe

Politie Drenthe handhaaft op nieuwe trajectwegen

Drenthe, 24-02-2011 o Politie Drenthe en Provincie Drenthe hebben een nieuwe analyse gedaan op de Drentse wegen. Op basis van deze analyse zijn er nieuwe trajectwegen geselecteerd. Op deze wegen zal de focus liggen met betrekking tot snelheidcontroles.

Controleren op basis van onderzoek

Politie Drenthe controleert het verkeer op basis van onderzoeksgegevens over de meest verkeersonveilige wegen in Drenthe. Uit deze gegevens zijn voor de hele provincie Drenthe de meest verkeersonveilige weggedeelten geselecteerd. Deze werkwijze bestaat al enkele jaren. Een nieuwe herijking van gegevens, waarin het aantal ongevallen op een weggedeelte zwaarder is gaan wegen , heeft geleid tot een nieuwe lijst met trajectwegen.

Trajectwegen

Deze trajectwegen zijn:

* N374

* N375

* N376

* N379

* N391

* N855

* N862

* N863

De N376 (Rolde Schoonoord) en N855 (Spier Frederiksoord) zijn nieuw in dit rijtje. De keuze van trajectwegen geeft aan waar de focus van de snelheidcontroles liggen.Dit betekent niet dat de politie niet meer controleert in de rest van de provincie. De overige wegen zijn in onderhoud. Ook hier wordt nog stelselmatig gecontroleerd. Wel in mindere mate dan op de geselecteerde trajectwegen.

Door het verkeersgedrag van weggebruikers juist op die wegen te controleren, wil Politie Drenthe een bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid. Dat kan de politie niet alleen. Iedere verkeersdeelnemer kan invloed op de verkeersveiligheid uitoefenen door de verkeersregels na te leven.

Weten waar de politie controleert? Kijk opwww.verkeershandhaving.nlbij controles.