Politie Groningen

Donderdag 24 februari 2011

Provincie Groningen, 24-02-2011

Mannen aangehouden na huiselijk geweld

GRONINGEN / LEEK De politie heeft zich woensdagavond in Groningen en Leek bezig moeten houden met de afhandeling van huiselijk geweld. In een woning in de Groningse Oosterparkwijk kregen een 44-jarige Groninger en zijn 20-jarige ex-vriendin onenigheid met elkaar. De woordenwisseling mondde uit in een vechtpartij waarbij de vrouw in het gezicht werd geslagen. De man is ingesloten voor verhoor.

In Leek werd woensdagavond een 25-jarige man aangehouden. De inwoner van Leek had eerder die avond onenigheid gehad met een 59-jarige huisgenoot. Daarbij vernielde de verdachte huisraad en sloeg hij een deur kapot. Ook deze man is ingesloten voor verhoor.

Automobilist vermoedelijk onder invloed van alchol

ADUARD De politie heeft woensdagnacht op de Friesestraatweg een 55-jarige automobilist uit Oldehove aangehouden. Agenten controleerden de bestuurder omdat zij vermoedens hadden dat hij onder invloed van alcohol achter het stuur zat. De politiemensen roken een alcohollucht en zagen zogenaamde bloeddoorlopen ogen. Omdat een blaastest tot meerdere keren niet lukte, werd een bloedproef van de verdachte afgenomen.

Politie controleert bedrijfsvervoerders

WESTERKWARTIER De politie heeft woensdag op diverse plaatsen in de provincie Groningen controles onder bedrijfsvervoerders uitgevoerd. De controles vonden grotendeels plaats in het Westerkwartier. In totaal werden tientallen vervoerders gecontroleerd. Er werden 14 bekeuringen uitgedeeld. Daarnaast moesten 7 vrachtwagencombinaties direct maatregelen nemen om verder te mogen rijden. Te denken valt daarbij aan het lossen van (een deel van) de lading. De bekeuringen werden ondermeer gegeven voor dreigend afvallende lading, gladde banden en overbelading. Tegen de overtreders is proces-verbaal opgemaakt.

Politie onderzoekt overvallen op taxichauffeurs

GRONINGEN Twee taxichauffeurs zijn woensdagnacht en donderdagmorgen beroofd in de Kraaienest in de Groningse wijk Lewenborg. De eerste overval vond rond 3.00 uur plaats. Een 28-jarige taxichauffeur meldde zich vlak na het incident op het nabijgelegen politiebureau Kardinge. Hij vertelde door twee onbekende mannen te zijn bedreigd met een scherp voorwerp en moest geld en een mobiele telefoon afgeven. De verdachten van ca. 25 jaar, waarschijnlijk een blanke en een donkergetinte man, gingen er na de beroving vandoor.

Een vrouwelijke taxichauffeur werd enkele uren later, rond 7.25 uur, in dezelfde straat beroofd. Ook hier waren twee mannen de verdachten. Zij bedreigden de taxichauffeur en gingen er ondermeer met een mobiel pinautomaat en een geldbedrag vandoor richting de Grootzeil. De mobiele pinautomaat werd verderop door agenten aangetroffen. In de omgeving werd een 28-jarige inwoner van Groningen aangehouden. Zijn signalement kwam overeen met de omschrijving die het vrouwelijke slachtoffer had opgegeven. De politie onderzoekt of beide overvallen met elkaar te maken hebben.

Tiener slachtoffer van straatroof

GRONINGEN - Een 14-jarig meisje uit Groningen is woensdagmiddag het slachtoffer geworden van een beroving. Het slachtoffer liep in de Heinsiussstraat en werd door een nog onbekende man tegen haar knie geschopt. Tijdens een daaropvolgende worsteling wist de overvaller de tas van het meisje af te pakken. Hij ging er rennend vandoor en is nog voortvluchtig. Het meisje deed gisteravond pas melding bij de politie. De politie stelt een onderzoek in. De politie wil graag spreken met mensen die meer informatie hebben over de beroving. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief).

Het roofcoördinatieteam adviseert mensen die slachtoffer en/of getuige zijn van een beroving of overval op heterdaad om direct het landelijk alarmnummer 112 te bellen. Zij kunnen een signalement of andere informatie doorgeven. Daarnaast kunnen getuigen altijd hun tips kwijt via het landelijk telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) of eventueel via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Het roofcoördinatieteam is ook op Twitter te volgen via @politie_overval.

Politie rolt grote hennepkwekerij in loods op

GRONINGEN De politie heeft woensdagmiddag in een loods aan de Rouaanstraat in Groningen een hennepkwekerij opgerold. De politie deed een inval in de loods na een melding van Enexis. Er werd in de loods stroomverbruik geconstateerd terwijl er geen contract voor was afgesloten. In een afgetimmerd gedeelte van de loods troffen dienders in een ruimte een hennepkwekerij aan. De plantage met ruim 6600 stekjes werd ontmanteld. Alle softdrugs en toebehoren werden in beslag genomen. Uit onderzoek van de energieleverancier bleek dat er illegaal stroom was afgetapt. De politie heeft nog geen aanhoudingen verricht. De huurder, een 36-jarige man uit Groningen, zal later door de politie worden gehoord. De politie stelt een onderzoek in.

Rijden met ongeldig rijbewijs

GRONINGEN De politie heeft woensdagmiddag in de Oude Ebbingestraat in Groningen een 41-jarige automobilist uit Groningen aangehouden. De man werd gecontroleerd omdat hij vreemd rijgedrag vertoonde. Agenten zagen dat de bestuurder meerdere weggebruikers geen voorrang gaf. Bij controle bleek dat de Stadjer een ontzegging van de rijbevoegdheid had. De man is aangehouden en na verhoor naar huis gestuurd. De politie maakt proces-verbaal op.

Winkeldief aangehouden

GRONINGEN -De politie heeft woensdagavond een 50-jarige man uit Groningen aangehouden voor winkeldiefstal. Beveiligingspersoneel van een warenhuis in de Herestraat in Groningen betrapten de Stadjer bij het stelen van vier paar handschoenen ter waarde van 100 euro. De winkeldief werd overgedragen aan de politie en moest mee naar het politiebureau. Na verhoor kon hij weer gaan. De gestolen handschoenen bleven achter in het warenhuis. De politie proces-verbaal op.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie

Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde

woensdag 23 februari 2011 op diverse plaatsen op snelheid

Ulrum, Rijksweg N388:aantal geregistreerde voertuigen: 503, aantal overtredingen: 6,

hoogst gemeten snelheid: 104 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Wehe den Hoorn, Provincialeweg N361:aantal geregistreerde voertuigen: 224, aantal

overtredingen: 24, hoogst gemeten snelheid: 125 km/uur, maximum toegestane snelheid:

80 km/uur.

Groningen, Beneluxweg:aantal geregistreerde voertuigen: 2381, aantal overtredingen: 141,

hoogst gemeten snelheid: 124 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Ter Apel, Kloosterveenweg:aantal overtredingen: 5, hoogst

gemeten snelheid: 84 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.