Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.45 uur

Utrecht, 24-02-2011

Winkeldief

NIEUWEGEIN Een winkeldief liep op woensdagochtend 23 februari tegen de lamp. Hij bleek ook nog een pittige boete open te hebben staan.

Rond 08.45 uur betrapte een medeweker van een winkel aan de Veldwade een man op de diefstal van bouwmateriaal. De verdachte, een 52-jarige man uit Polsbroek, werd aangehouden en even later aan de politie overgedragen.

Bij zijn verhoor bekende hij de diefstal. Tevens bleek dat hij een NOH-vonnis (niet onherroepelijk vonnis) van 900 euro open had staan, dat is aan hem betekend. Ook had hij een onherroepelijk vonnis van 918 euro open staan. Nadat hij was verhoord, er proces-verbaal tegen hem was opgemaakt en hij de boete van 918 euro had betaald, mocht hij het politiebureau verlaten.

Aanrijding

HOUTEN Bij een aanrijding tussen twee autos raakte op woensdagavond 23 februari één van de automobilisten gewond.

Rond 20.10 uur kwam een 49-jarige automobilist uit Utrecht op de kruising van de Rondweg met De Slag in botsing met een andere automobilist. De laatste automobilist liep mogelijk rug- en nekletsel op en werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht, voordat de agenten zijn gegevens konden noteren. De verkeerslichten waren in werking, dus vermoedelijk heeft één van beide partijen het rode verkeerslicht genegeerd. De Afdeling Verkeersongevallenanalyse van de Verkeerspolitie Utrecht stelt een onderzoek naar de oorzaak van het ongeval in.