Politie Rotterdam Rijnmond

Politie houdt overvaller aan

Feijenoord-Ridderster Korps / overig Noord Oost Rotterdam-Centrum Rotterdam-West RRD Zeehavenpolitie Zuid

Datum publicatie: 24-02-2011 10:42

Op 23 februari 2011 is een 32-jarige man uit Den Haag in zijn woning aangehouden door de Regionale Interventie Eenheid van de politie Rotterdam-Rijnmond. De man wordt verdacht van het plegen van een overval op 28 januari 2011 op de Willem Buytewechstraat in Rotterdam.

Op 28 januari, omstreeks 21:50 uur, werd een 49-jarige Rotterdammer op straat door drie mannen overvallen en beroofd van zijn tas. Het slachtoffer had net zijn zaak afgesloten en was met zijn partner onderweg naar zijn woning. Het Regionaal Team Overvallen van de politie Rotterdam-Rijnmond startte een onderzoek. Op 23 februari kon een 32-jarige man uit Den Haag worden aangehouden. In zijn woning werden diverse goederen aangetroffen die tijdens de overval waren buitgemaakt. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Sinds 1 januari is het Regionaal Team Overvallen gestart. Dit team, dat bestaat uit medewerkers uit allerlei disciplines van de politie, onderzoekt alle overvallen, die in de regio Rotterdam-Rijnmond worden gepleegd. Door het formeren van één regionaal team bundelt de politie de krachten om zo sneller tot aanhoudingen van verdachten over te gaan en het aantal overvallen te verminderen door repressie en preventie.