Politie Rotterdam Rijnmond

Verdachten van overvallen op koeriers gepakt

Feijenoord-Ridderster Korps / overig Noord Oost Rotterdam-Centrum Rotterdam-West RRD Waterweg-Noord Zeehavenpolitie Zuid

Datum publicatie: 24-02-2011 11:08

Op 22 februari 2011 heeft het Regionaal Team Overvallen in samenwerking met de Regionale Interventie Eenheid van de politie Rotterdam-Rijnmond twee 23-jarige mannen uit Utrecht aangehouden. Ze worden ervan verdacht een reeks overvallen te hebben gepleegd op koeriers.

Vorig jaar werden in Capelle aan den IJssel, Best en Rotterdam chauffeurs van een koeriersdienst overvallen wanneer ze dure mobiele telefoons bij klanten wilden afleveren. Bij de overvallen werd gebruik gemaakt van wapens. Op 18 januari kon een eerste verdachte, een 24-jarige man uit Nieuwegein, worden aangehouden door de politie van regio Utrecht. Hij werd op vrijdag 21 januari 2011 in bewaring gesteld door de rechter-commissaris. Het Regionaal Team Overvallen van de politie Rotterdam-Rijnmond deed verder onderzoek naar deze overvallen.

Afgelopen dinsdag werden in woningen aan de Boelesteinlaan en de Columbusweg in Utrecht nog twee verdachten aangehouden. Bij de doorzoeking werd in één van de woningen een wapen aangetroffen dat vermoedelijk gebruikt is bij de overvallen.

Tijdens de actie werd in een van de woningen tevens een man aangetroffen die gesignaleerd stond. Hij is overgedragen aan de politie Utrecht.

Sinds 1 januari is het Regionaal Team Overvallen gestart. Dit team, dat bestaat uit medewerkers uit allerlei disciplines van de politie, onderzoekt alle overvallen, die in de regio Rotterdam-Rijnmond worden gepleegd. Door het formeren van één regionaal team bundelt de politie de krachten om zo sneller tot aanhoudingen van verdachten over te gaan en het aantal overvallen te verminderen door repressie en preventie.