Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 11.25 uur

Utrecht, 24-02-2011

Houd de houtdief

DOORN Een man werd op woensdagmiddag aangehouden, omdat hij hout had gestolen.

Omstreeks 14.55 uur zagen surveillerende agenten een persoon blokken hout in zijn auto laden, op een bedrijventerrein aan de Leersumsestraatweg. Na onderzoek bleek dat de man hier geen toestemming voor had. Een 41-jarige man uit Wijk bij Duurstede werd aangehouden en het hout werd in beslag genomen. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden

VEENENDAAL Een man werd op woensdagmiddag aangehouden, omdat hij nog boetes had openstaan.

Een surveillerende agent reed rond 16.35 uur over de Hoogstraat, waar hij een man zag lopen die gesignaleerd stond, omdat hij nog voor 635,- boetes open had staan. Bij het zien van de agent ging de man ervandoor op een fiets. Na een achtervolging over de Vijgendam, de Poolster en de Morgenster, kon de 24-jarige man uit Veenendaal worden aangehouden. Bij zijn aanhouding trof de agent een busje traangas aan. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en het traangas is in beslag genomen.

Koperdieven aangehouden

VEENENDAAL Twee mannen werden in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden voor koperdiefstal.

Rond 04.55 uur kreeg de politie een melding dat er ingebroken werd in een leegstaand pand aan de Aciacalaan. Toen de agenten richting het pand reden, kregen ze de melding dat de vermoedelijke inbrekers wegreden in een auto. Ter plaatse troffen ze een auto aan met daarin twee personen. Na controle bleek dat achter in de auto een lading koper lag. De mannen, één van 24 jaar uit Sliedrecht en één van 25 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats, werden aangehouden ter zake koperdiefstal. De auto en het koper werden in beslag genomen. Tegen de mannen is proces-verbaal opgemaakt.

Drie mannen aangehouden

MAARSBERGEN Drie mannen werden in de nacht van woensdag op donderdag onder verdachte omstandigheden aangehouden.

Surveillerende agenten controleerden omstreeks 02.00 uur op de Tuindorpweg een auto met drie inzittenden, 18, 19 en 20 jaar oud en afkomstig uit Den Haag. Zij hingen een ongeloofwaardig smoesje op over hun aanwezigheid daar. Bij controle van de auto troffen de agenten daarin inbrekersgereedschap aan. De verdachten zijn aangehouden, naar het politiebureau overgebracht en zij zijn voor nader onderzoek ingesloten. Het gereedschap is in beslag genomen.