Gemeente Helden

Inventarisatie in kernen Peel en Maas

Bebouwing in beeld

Wat is er momenteel aan bebouwing in de verschillende kernen in de gemeente Peel en Maas? Dat inventariseert bureau Viewpoint BV in de maanden maart t/m mei 2011 en brengt het in kaart. Deze resultaten worden vergeleken met de vigerende bestemmingsplannen. Dit vormt de basis voor de herziening van de bestemmingsplannen in de kernen.

Momenteel kent de gemeente Peel en Maas ruim vijftig bestemmingsplannen voor de kernen met verschillende regels en werkwijzen, afkomstig uit de toenmalige gemeenten die inmiddels samen de gemeente Peel en Maas vormen. De gemeente wil komen tot een beperkt aantal actuele beheersbestemmingsplannen voor de kernen. Specifiek alle woon- en centrumgebieden en niet de bedrijfsterreinen. Beheersbestemmingsplannen leggen de bestaande situatie vast en regelen daarmee alle ruimtelijke mogelijkheden. Het gaat daarbij niet om nieuwe ontwikkelingen.

Uitgangspunten herziening bestemmingsplannen kernen

Uitgangspunten voor deze herziening zijn uniformiteit, flexibiliteit en digitalisering: voor alle kernen zoveel mogelijk dezelfde regels en zoveel mogelijk flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid voor de inwoners en bedrijven. Hiermee sluit de gemeente Peel en Maas aan bij de nieuwste wet- en regelgeving.

Planning

De kernen Beringe, Egchel, Grashoek en Koningslust zijn reeds geïnventariseerd. De komende weken volgt de inventarisatie van de bebouwing in de kernen:


- Baarlo in de weken 11 t/m 13


- Helden-Panningen in de weken 13 t/m 15


- Kessel-Eik in week 16


- Kessel in week 16


- Maasbree in de weken 17 t/m 19


- Meijel in de weken 19 t/m 21

Deze inventarisatie bestaat uit een foto-opname vanaf de straatzijde.

Vervolg

In de loop van dit jaar kunt u de resultaten van dit onderzoek per kern inzien en krijgt u de gelegenheid hierop te reageren Hierover volgt ter zijner tijd nog informatie, evenals over het verdere verloop van de bestemmingsplanherzieningen.

De gemeente wil u door middel van dit bericht op hoogte stellen van komende ontwikkelingen. Wilt u meer informatie over de inventarisatie of de herziening van de bestemmingsplannen: neem dan contact op met Paul Cuppen, tel. (077) 327 95 88 of mail naar
paul.cuppen@peelenmaas.nl

Meer info over projecten in de gemeente Peel en Maas