Start repetities uniek samenwerkingsproject topmuzikanten

24/02/2011 12:09

Jaques Senf Theaterpartners BV

Repetities Tsi Tsi Tsigane van start -

uniek samenwerkingsproject topmuzikanten

Deze week begonnen in Amsterdam de repetities voor Tsi Tsi Tsigane van het Djordji Ferari Orkestar. Een unieke muziektheater voorstelling met totaal verschillende theatermakers. Van de Ashton Brothers tot Kyteman en van Orkater tot Wereldband. Ze delen allemaal dezelfde fascinatie voor zigeunermuziek en Balkan tradities.

"Het spelen in Tsi Tsi Tsigane is voor mij een droom," zegt Ashton Brother Spijkers. "Mijn stiefmoeder komt uit Sarajevo. Bij ons thuis was het een en al Balkan dat de klok sloeg: de muziek, de taal, de cultuur, geweldig!" Voor Wereldband-violist Ro Krauss is het al niet anders, hij trok als student door Roemenie om daar de kneepjes van het zigeunervioolspel onder de knie te krijgen.

De twee Balkan pioniers krijgen op het podium gezelschap van onder anderen cabaretière Audrey Bolder, Sietse van Gorkom (Kyteman's hiphop-orkest) en Arend Niks (Corrie en de Grote Brokken en Orkater). "Het is heel bijzonder dat al deze acteurs en muzikanten zich tegelijkertijd vrij hebben kunnen maken voor deze productie," zegt regisseur Caspar Nieuwenhuis. "Samen vormen zij het neusje van de zalm van muziektheater makend Nederland."

Tsi Tsi Tsigane is een muziektheatervoorstelling over de opvolgingsstrijd in de Zigeunerfamilie van Djordji Ferari, die in de war wordt geschopt door een goedbedoelde Nederlandse inzamelingsactie. Het Djordji Ferari Orkestar is een gelegenheidscocktail van een flinke slok Jetje en haar Dansorkest (Oerol 2005), een shot Kyteman, een kwart fles Ashton Brothers en een halve liter Wereldband.





http://www.tsitsi.nl