Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg , 24-02-2011

Amerikaan (40) na achtervolging aangehouden

LOON OP ZAND / TILBURG: Agenten van de Noodhulp hebben vannacht op de Postelse Hoeflaan na een achtervolging de bestuurder van een
personenauto, een 40-jarige Amerikaan en de bijrijder, een 35-jarige Belg, aangehouden. De bestuurder ging er met zijn auto, tijdens een controle op de carpoolparkeerplaats aan de Hoge Steenweg in Loon op Zand vandoor. De achtervolging eindigde uiteindelijk op de Postelse Hoeflaan in Tilburg waar de bestuurder uit de bocht vloog. Hij verzette zich bij zijn arrestatie waardoor de dienders pepperspray moesten inzetten.

De agenten controleerden vannacht rond 02.30 uur een personenauto, die zij zagen rijden op de Midden Brabantweg. Tijdens de controle vroegen ze de bestuurder zijn auto in een parkeervak te plaatsen. De bestuurder maakte daarvan gebruik om snel weg te rijden, over de Midden Brabantweg richting Tilburg. Hij maakte daarbij diverse verkeersovertredingen, onder meer het negeren van het rode licht en de maximumsnelheid. Ook werden vluchtheuvels en een rotonde verkeerd om genomen. Tevens maakte hij enkele abrupte stuurbewegingen om daarmee te achtervolgers van zich af te schudden. Hij vloog kennelijk tijdens het nemen van een rotonde door zijn hoge snelheid uit de bocht en kwam op de Postelse Hoeflaan tegen een trottoirband tot stilstand.

Met een lifehammer werd het raam van het linkervoorportier ingeslagen. Vervolgens kreeg de bestuurder tot twee keer toe de opdracht om zijn handen op het dashboard te plaatsen. De dienders zagen dat hij daar geen gevolg aan gaf. Hij pakte met zijn handen naar de sleutels en versnellingspook alsof hij toch weer wilde proberen weg te rijden. Hierop hebben de agenten pepperspray in zijn gelaat gespoten. Hij werd gesommeerd uit de auto te stappen. Hij gaf daar geen gevolg aan en verzette zich. Hij werd uiteindelijk overmeesterd en aangehouden. Ook de bijrijder werd gearresteerd, hij moest mee omdat hij zich niet kon legitimeren. De bestuurder wordt na verhoor overgedragen aan de Vreemdelingendienst. Hij krijgt een proces-verbaal voor gevaarlijk rijgedrag, verzet bij aanhouding en het rijden zonder geldig rijbewijs. De bestuurder reed namelijk met een Amerikaans rijbewijs, dit is echter niet meer geldig als je langer dan 185 dagen in het Schengengebied verblijft.

Laptopdief door toevallige samenloop ingerekend

TILBURG: De politie heeft woensdagmiddag rond 15.00 uur op het Station CS aan de Spoorlaan in Tilburg een 36-jarige Algerijn aangehouden. De verdachte werd aangehouden nadat hij tijdens een bekeuringsgesprek een politieman beledigd had. Tijdens het verdere onderzoek bleek dat hij kort daarvoor in de trein de tas met daarin een laptop van een medepassagier, een 24-jarige vrouw uit Breda had gestolen. Hij staat bekend als veelpleger in Den Haag.

De benadeelde deed aangifte. Zij vertelde dat ze in Breda de intercity haf gepakt richting Tilburg. In de coupe passeerde haar een dronken man, die waggelde en in zichzelf praatte. Net voor station Tilburg ontdekte ze dat haar laptoptas die ze op de grond had gezet gestolen was. Ze waarschuwde de conducteur en gaf het signalement van die vreemde man door. De dader stapte uit op het Station Tilburg Centraal. Hij werd op de Spoorlaan staande gehouden door een politieman die had gezien dat hij een rood licht genegeerd had. Tijdens het gesprek riep de Algerijn een aantal keren "Fuck you". Hij werd aangehouden, aan het bureau bleek dat hij de rugzak met de laptop van de Bredase bij zich had. De tas is terug gegeven aan de rechtmatige eigenaar. De verdachte is in verzekering gesteld.

Twee Polen gearresteerd na bedreiging uitsmijter

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 01.00 uur op de Heuvel op aanwijzing van een portier van een horecazaak twee Poolse mannen (25 en 30 jaar) aangehouden ter zake bedreiging. Ze zijn in verzekering gesteld.

De uitsmijter vertelde dat hij rond 23.00 uur twee stappers de toegang geweigerd had omdat zij geen ID-bewijs konden tonen. De sfeer werd daarop grimmig waarbij ze de confrontatie met hem aangingen. Een van hen pakte een fiets en dreigde daarmee te gooien. Ook uitten ze diverse bedreigingen. Ze liepen daarop weg maar twee uur later stonden ze weer voor de deur. Opnieuw namen ze een gevechtshouding aan en riepen daarbij onder meer "I kill you" ze werden door de agenten ter plaatse gearresteerd.

Voetjesactie in Tilburgse wijk Zorgvlied

TILBURG: Agenten hebben woensdag een voetjesactie gehouden in een gedeelte van de wijk Zorglied, namelijk in het gebied tussen de Bredaseweg - Baroniebaan en Vierwindelaan. Tijdens deze actie hebben de dienders papieren voetjes achter gelaten op plaatsen waar zij
inbraakgevoelige situaties aantroffen. Op de voet staat de tekst:"Deze schoenafdruk had van een inbreker kunnen zijn".

In deze wijk was dat onder meer het geval op een adres waar de poort zaan de achterzijde open stond. Ook zagen de agenten een huis waar de container zodanig stond dat deze eenvoudig als opklimmateriaal gebruikt kon worden. Verder werden de voetjes achtergelaten in maar liefst zeven niet afgesloten schuren en garages. In de flat aan Friezenlaan werd in verband met twee recente inbraken een preventiebrief achtergelaten.

Politie controleert bromfietsers en bekeurt snelheidsovertreders

TILBURG / OISTERWIJK: De politie van het team Tilburg-Oisterwijk heeft in het werkgebied woensdag een bromfiets- en een snelheidscontrole gehouden. Er werden 18 bekeuringen uitgedeeld.

De agenten hebben tussen 07.30 en 09.10 uur op de van Vollenhovenstraat een bromfietscontrole gehouden. Er werden 28 bromfietsen van vooral scholieren in het kader van 'Brom Effe Normaal' gecontroleerd. Ook werden enkele automobilisten aan de kant gezet. Er werden 6
bekeuringen uitgeschreven.


-1 x kinband


-3 x snelheid ( hoogst 52 km/uur snorfiets en 63 km/uur bromfiets)


-1 x niet bij zich hebben rij- en kentekenbewijs


-1 x niet handsfree bellen in auto.

Tevens werd een bromfiets uit het verkeer gehaald waarbij het
framenummer en kenteken niet overeen kwamen op het kentekenbewijs.

In de middaguren werd op de Moergestelseweg te Oisterwijk een
snelheidscontrole/ verkeerscontrole gehouden. Totaal werden 39 personenauto's gecontroleerd. Er waren negen bestuurders die een bekeuring kregen voor het overtreden van de maximumsnelheid. De hoogst gemeten snelheid was 86 km / uur, terwijl ter plaatse 50 km / uur is toegestaan. Ook kregen drie automobilisten een bon omdat ze geen gordel droegen.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 24-02-2011 12:01 | © Regio Midden en West Brabant |