VU medisch centrum

Record aantal bezoekers bachelorvoorlichtingsdag

23 februari 2011

Opnieuw trok de bachelorvoorlichtingsdag een record aantal bezoekers. In totaal kwamen er ruim 7.500 scholieren en hun ouders, op zaterdag 12 februari naar de VU. Voor de studie geneeskunde hadden zich ruim 700 scholieren van tevoren aangemeld via de website. Van 9.00 tot 15.30 uur waren er voorlichtingsrondes van alle bacheloropleidingen en een uitgebreide informatiemarkt in de VU. Via de mobiele telefoon was het mogelijk om een eigen dagprogramma samen te stellen en sms-reminders te ontvangen voor diverse activiteiten.
Voor scholieren uit 5- of 6-vwo is de bachelorvoorlichtingsdag vaak de eerste kennismaking met de VU en de opleiding geneeskunde van VUmc. De medische faculteit organiseert haar bachelorvoorlichtingsdag altijd in het ziekenhuis. De foyer bij de Amstelzaal wordt ingericht als informatiemarkt. Bezoekers kunnen vragen stellen aan docenten, een studieadviseur of geneeskundestudenten. Ook studieverenigingen presenteren zich en op practicastands kan geoefend worden met reanimeren en medisch onderzoek doen.
In de Amstelzaal zijn verschillende informatiebijeenkomsten over de opleiding geneeskunde te volgen. En er zijn voorproefjes van het onderwijsprogramma in de vorm van patiëntcolleges, deze keer gegeven door cardioloog Jean Bronzwaer en internist Jos Kooter. Ook vinden er practica plaats over bijvoorbeeld prikken, hechten en anatomie, en rondleidingen door het ziekenhuis.
De volgende bachelorvoorlichtingsdag is op zaterdag 5 november. bron: Tracer