Gemeente Zoetermeer

Ondernemers vergroten kans van slagen met Leergang ZZP

In Zoetermeer is een reeks seminars speciaal voor zzp'ers (zelfstandigen zonder personeel) van start gegaan. De seminars maken onderdeel uit van de Leergang ZZP; een van de instrumenten die de gemeente Zoetermeer en de Kamer van Koophandel Den Haag, vestiging Zoetermeer ontwikkelden om zzp'ers op weg te helpen. De omstandigheden waarin ondernemingen opereren veranderen continu. Het succes van een onderneming is afhankelijk van de bekwaamheid van de ondernemer om op die veranderingen in te spelen. Zoetermeerse eenmanszaken die hun ondernemersvaardigheden op peil willen brengen en houden, kunnen gebruikmaken van de unieke Zoetermeerse 'Leergang ZZP'.

De eerste Leergang, acquisitie en sales, vond plaats op 14 februari. Op de agenda staan nog de onderwerpen, juridische zaken (28 februari), financiële zaken (7 maart) en marketing (14 maart). De bijeenkomsten duren van 19.00 tot 22.00 uur en vinden plaats bij de Kamer van Koophandel in Zoetermeer, Zwaardslootseweg 42. Aanmelden voor deze Leergangen is niet meer mogelijk.

Vervolg
Het is de eerste keer dat Zoetermeer de Leergang ZZP organiseert. Maar liefst 45 aanmeldingen waren er, terwijl de Leergang plaats biedt aan 12 personen. Als er voldoende animo blijft, behoort een vervolg op de Leergang tot de mogelijkheden. De gemeente wil echter eerst de resultaten afwachten van de eerste uitvoering. Ook de evaluatie onder deelnemers wordt meegenomen in het besluit om een nieuwe reeks Leergangen te organiseren.

Kosten en meer informatie
Deelname aan de Leergang ZZP kost EUR 300,-. Onder bepaalde voorwaarden vergoedt de gemeente Zoetermeer voor de Zoetermeerse ondernemer de kosten. Voor meer informatie over het starten van een eigen bedrijf in Zoetermeer kunt u terecht op www.zoetermeer.nl/ondernemen.