Rochdale


24 februari 2011
Woningstichting Rochdale kiest 'Huurder van het jaar 2010'

Woningstichting Rochdale kiest de Huurder van het jaar 2010. Dat houdt in dat deze persoon een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan een veilige, schone en gezonde leefomgeving in de buurt waar hij of zij woont.

Tien mensen zijn door een vakjury genomineerd en op donderdag 3 maart wordt de winnaar bekend gemaakt in het Planetarium te Amsterdam. Alle huurders van Rochdale kunnen aan de verkiezing meedoen door zichzelf óf een goede buur aan te melden. De winnaar krijgt een reis naar een Nederlandse bestemming ter waarde van duizend euro. Leefbare wijken
Rochdale organiseert deze verkiezing omdat Rochdale trouwe huurders die zich inzetten voor hun buurt in het zonnetje wil zetten. De gedachte erachter: door anderen op een positieve manier te inspireren krijg je leefbare wijken waarin veel verschillende mensen op een prettige manier kunnen samenleven. Goed voorbeeld doet goed volgen.

Vorige winnaars
Bep (Elizabeth) Wilbret uit Westerpark won de verkiezing vorig jaar. Wilbret vond haar inzet voor de buurt vanzelfsprekend. "Eigenlijk zou dit de normaalste zaak van de wereld moeten zijn. Je moet zelf verantwoordelijkheid nemen en anderen inspireren om zodoende samen tot een leefbare en mooie omgeving te komen waarin het prettig wonen is." Op de tweede plaats eindigde Bart van der Voort uit Zaandam en op een gedeelde derde plaats kwamen vorig jaar twee bewoners: Gerda Makkinje-Passchier en Terence Groenhart.

Drie prijzen
De winnaars maken kans op een reis naar een Nederlandse bestemming ter waarde van 1000 euro, een fiets ter waarde van 750 euro, of een groente-abonnement bij een biologische winkel ter waarde van 500 euro.