Gemeente Heiloo


Klankbordgroep

klankbordgroep Nieuw Varne maakt moodboard

Tijdens de drukbezochte informatieavond in november 2010 konden mensen zich aanmelden voor de klankbordgroep. Het aantal aanmeldingen voor de klankbordgroep was overweldigend. Zo'n 40 personen hebben zich aangemeld. Wij hebben een selectie gemaakt en de groep aangevuld met enkele vakspecialisten en vertegenwoordigers van specifieke doelgroepen. De klankbordgroep heeft hiermee het maximale aantal van 20 leden.

De klankbordgroep bestaat uit omwonenden die namens hun buren inbreng leveren, potentiële bewoners, vertegenwoordigers van woningcorporatie KennemerWonen, MagentaZorg, Recreatie Noord-Holland en stedenbouwkundigen van de gemeente Heiloo en Kuiper Compagnons (namens Bouwfonds Ontwikkeling).

Meedenken bij ontwikkeling stedenbouwkundig plan

De rol van de klankbordgroep is om constructief mee te denken bij de ontwikkeling van het stedenbouwkundig plan voor Nieuw Varne. De inbreng van de klankbordgroep en de verslagen van de bijeenkomsten gaan naar het college van burgemeester en wethouders. De mening van de klankbordgroep weegt mee in de uiteindelijke besluitvorming. De klankbordgroep wordt opgeheven nadat stedenbouwkundig plan definitief is vastgesteld.


* Eerste bijeenkomst Klankbordgroep

Werksessie "Een gezicht van Nieuw Varne"
Onder leiding van stedenbouwkundige Martijn Niehof gingen de leden van de Klankbordgroep in vier groepen aan de slag. Aan de hand van foto's van uiteenlopende thema's gaven de groepen op moodboards aan welke sfeer en ontwikkelingen zien bij de toekomstige woonwijk. In grote lijnen waren de aanwezigen het eens over de uitstraling van het gebied. De groene invulling, parkeren en de aansluiting op recreatiegebied Het Maalwater zijn belangrijke aandachtspunten voor de stedenbouwkundige uitwerking.