Gemeente Tilburg

Persbericht
24 februari 2011

Plan van Aanpak voor de Tilburgse Linten

Twaalf nieuwe winkels op Korvelseweg en Besterdring

Het college heeft vorige week besloten door te gaan met Lintenmanagement op de Korvelseweg en de Besterdring op basis van het Plan van Aanpak dat hiervoor is opgesteld. Het plan bevat acties voor de komende drie jaar om het economisch functioneren en de leefbaarheid van deze straten te verbeteren. Van juni 2010 tot januari 2011 was er een experiment met het zogenoemde Lintenmanagement. Dit is inmiddels succesvol afgerond. "In deze periode zijn er twaalf nieuwe ondernemers bijgekomen op de Korvelseweg en Besterdring, dat is uiteindelijk waarvoor we het doen", aldus wethouder Erik de Ridder van Economische Zaken.

Samenwerken

Het plan is gemaakt door de Stuurgroep Lintenmanagement. Die bestaat uit de Kamer van Koophandel, ondernemersverenigingen Korvel Vooruit en Besterd, Ondernemersfederatie Tilburg en de gemeente Tilburg. Om het plan tot een succes te maken is het belangrijk dat al deze partijen samenwerken. Om dit met elkaar af te spreken, ondertekenden zij woensdag 23 februari een intentieverklaring.

Lintenmanagement

Het Lintenmanagement is een initiatief om de belangrijke winkelstraten Korvelseweg en Besterdring te behouden voor de winkelstructuur. De straten worden 'linten' genoemd, omdat ze van oudsher belangrijke verbindingsstraten zijn. Ondernemers vestigden zich hier, omdat er veel doorgaand verkeer was. Door schaalvergroting in de detailhandel, de opkomst van internetwinkelen en de toegenomen mobiliteit van de consument staat de winkelfunctie van deze straten echter onder druk. De gemeente werkt daarom samen met andere organisaties uit de stad aan beleid (Structuurvisie voor de Tilburgse linten). Uiteindelijk moet het lintenmanagement ertoe leiden dat de winkelstraten op eigen benen kunnen staan.

---