EuroCross Assistance

Eurocross sluit publieksinformatienummer Nieuw-Zeeland

24/02/2011

Alarmcentrale Eurocross Assistance sluit op 24 februari vanaf 16.00 uur het publieksinformatienummer en stopt met de registratie van personen waar sinds de aardbeving in Nieuw- Zeeland geen contact mee is geweest. Op het publieksinformatienummer komen geen nieuwe aan- en afmeldingen meer binnen. Het aantal personen op de lijst is in de loop van de week teruggelopen van 156 naar 5. Eurocross draagt het lokaliseren van de laatste geregistreerde personen over aan het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

De alarmcentrale opende het publieksnummer op 22 februari toen bleek dat veel verontruste familieleden in Nederland hun dierbaren na de aardbeving niet konden bereiken.

Ieder jaar neemt een van de vier grote Nederlandse alarmcentrales - waaronder Eurocross Assistance - de landelijke coördinerende rol op zich bij grote calamiteiten en rampen in het buitenland. Van 1 april 2010 tot 1 april 2011 neemt Eurocross Assistance deze taak waar. Dit roulatiesysteem is onderdeel van het Protocol Coördinatie Calamiteiten.