Rijksvoorlichtingsdienst

Brigadegeneraal Van den Hoek leidt nieuw expertiseteam inkoop

Brigadegeneraal Leanne van den Hoek geeft vanaf 1 maart leiding aan het nieuwe, tijdelijke projectbureau 'Sourcing', dat met het oog op de aanstaande bezuinigingen alle inkoopactiviteiten van het Ministerie van Defensie onder de loep neemt. In dit projectbureau nemen experts zitting op het gebied van algemene sourcingkennis, financiën, juridische zaken, beveiliging, personele aspecten en communicatie.

Van den Hoek vervulde tijdens haar (inter)nationale carrière onder meer leidinggevende functies in het operationeel-logistieke en personele vakgebied. Zo was Van den Hoek in 2001 de eerste vrouwelijke bataljonscommandant binnen Defensie toen zij het commando over 200 Bevoorradings- en Transportbataljon overnam. Daarna werd zij directeur van het Instituut Keuring en Selectie van Defensie in Amsterdam.

Vanaf november 2005 was Van den Hoek commandant van het Personeelscommando van het Commando Landstrijdkrachten. In die functie gaf zij de aanzet tot de reorganisatie van de personele diensten. Medio 2007 werd zij als contingentscommandant naar Afghanistan uitgezonden. Na terugkomst werd zij Chef Staf Commando Landstrijdkrachten.




RVD Mediafeed