Provincie Flevoland


Van Diessen als eerste OV-scout de bus in

Publicatiedatum: 24 februari 2011

De provincie Flevoland gaat OV-scouts inzetten in het openbaar vervoer (OV). Zo probeert de provincie de kwaliteit van het openbaar vervoer te verbeteren. Als proef worden provincie ambtenaren het komende half jaar ingezet. Tien medewerkers hebben zich aangemeld. Na de zomer worden inwoners gevraagd mee te doen.

Gedeputeerde Van Diessen was de eerste OV-scout op de bus van Lelystad naar Dronten. "Het project OV-scouts geeft meer kleur en dynamiek aan het bestaande monitoringssysteem. `Zachte' zaken komen hier aan bod, zoals de netheid van de bus, is de chauffeur een echte gastheer en rijdt de bus comfortabel. Het is belangrijk om naast bijvoorbeeld de vertrek- en aankomsttijden te evalueren ook dit soort zaken mee te nemen. Want het geheel maakt een busreis aangenaam of niet. Dat gaan de OV-scouts zichtbaar maken. Ik ben benieuwd naar de resultaten."

Provinciale Staten

Het project OV-scouts is een uitwerking van een initiatiefvoorstel van de VVD-statenfractie. OV-scouts zijn vrijwilligers die hun ervaringen met het openbaar vervoer delen met de provincie. Door die ervaringen te benutten, kan de kwaliteit van het openbaar vervoer in Flevoland namelijk gericht verbeteren.