Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 24-02-2011

Twee aanhoudingen voor inbraak in schuur

ZUNDERT: Na een melding van een oplettende getuige hield de politie even na 01.00 uur twee verdachten van inbraak aan. Om 01.05 meldde een getuige dat er drie mannen aan het inbreker waren in een schuur bij een woning aan de Achtmaalseweg.
Bij aankomst van de politie zag men drie mannen wegrennen. De agenten zochten met een diensthond naar verdachten en troffen er twee aan aan de Achtmaalseweg. Een van hen had zich in een tuin verscholen en werd gevonden door diensthond Marco. De twee, een 37-jarige Bredanaar en een 36-jarige Bredanaar zijn aangehouden en overgebracht naar het
politiebureau voor verder onderzoek.
Bij de loods werd inbrekersgereedschap aangetroffen. Dit is in beslag genomen.

Man aangehouden op grond van opiumwet

BREDA: De politie hield woensdag tegen 14.00 uur een 44-jarige man uit Breda aan. Hij zat in zijn auto met het raam open en werd aangesproken door surveillerende agenten. Ze roken hennep en keken in de kofferbak van de auto. Hier werden enkele kruimels hennep aangetroffen. In de auto werd verder niets gevonden. Omdat de man zenuwachtig was en zichtbaar iets in zijn jas verborg is hij aangehouden op grond van de opiumwet. In zijn jas werd geld aangetroffen, het gaat om enkele duizenden euro's. In overleg met het Openbaar Ministerie is het geld in beslag genomen op verdenking van witwassen. De man verklaarde dat het geld afkomstig was van zijn werk als zelfstandig ondernemer. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld.

Politie vindt hennepkwekerij na inbraak

BREDA: Een getuige meldde donderdag rond het middaguur een inbraak in een woning in de Kievitstraat. De meldster liet weten dat de deur van de woning al de hele dag open stond en zij het niet vertrouwde. De politie ging poolshoogte nemen en trof een geripte hennepkwekerij aan in de woning. De potten met grond en apparatuur waren nog in de woning aanwezig. De ruim 300 planten waren meegenomen. De restanten van de kwekerij zijn geruimd en ter vernietiging in beslag genomen.
De politie hield de 23-jarige eigenaar van het pand uit Prinsenbeek aan. Hij bekende een hennepkwekerij in zijn woning te hebben gehad. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie houdt preventieactie tegen inbraken

ETTEN-LEUR: In het kader van de preventie van auto-inbraken en diefstal van auto's hebben wijkagent Ton de Man en nog vier politieagenten dinsdag en woensdag geflyerd in de wijk Sander Banken. Reden hiervoor is dat er afgelopen maand meerdere keren is ingebroken in auto's en woningen. 120 woningen werden bezocht en mensen werden aangesproken en kregen preventietips en flyers. De bewoners reageerden positief op de actie van de agenten.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 24-02-2011 16:49 | © Regio Midden en West Brabant |