Gemeente Breda

Verkeersmaatregelen David 't Kindstraat

In de David 't Kindtstraat zijn tijdelijke maatregelen getroffen om de straat voor het doorgaande verkeer onaantrekkelijk te maken. In dit Breda bericht de stand van zaken en hoe nu verder. De gemeente heeft hierover overleg gehad met enkele bewoners en de wijkraad.

Achtergrond Eind vorig jaar heeft de gemeente de buurt Wisselaar ingericht als 30 km zone. Een onderdeel van dit project vormde de afsluiting van de Jacob Franckaertstraat voor gemotoriseerd verkeer. Dit leidde tot sluipverkeer in de David 't Kindtstraat. Er zijn maatregelen getroffen om dit sluipverkeer te ontmoedigen. Zo is er een hek geplaatst ter hoogte van de doorgang naar de parkeerplaatsen tussen huisnummers 18 en 93.

Wat gaat er gebeuren De gemeente heeft in overleg met enkele bewoners besloten om de tijdelijke oplossing met het hekwerk definitief vorm te geven. Dit gebeurt onder meer met een haag (zie afbeelding op de achterzijde). Zo blijft de David 't Kindtstraat voor doorgaand verkeer onaantrekkelijk, blijven alle woningen bereikbaar en alle parkeerplaatsen in stand. De hulpdiensten zijn akkoord. Ook komen er twee verzamelplaatsen voor containers ter hoogte van de huisnummers 1 en 18 (zie afbeelding), omdat de David 't Kindtstraat doodlopend wordt voor het vrachtverkeer (o.a. de vuilnisauto). Een aantal bewoners ontvangt te zijner tijd een Breda bericht met het verzoek om de afvalcontainer op deze plaats aan te bieden.

Informatie en reacties Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer R. van der Geld van de Gemeente Breda, telefoon (076) 529 4078 (aanwezig dinsdag, donderdag en vrijdag ). Wilt u reageren op het ontwerp, dan kan dat alleen per brief of e-mail tot uiterlijk 6 maart a.s. U kunt uw brief sturen naar de Gemeente Breda, de heer J. Roovers, afdeling Mobiliteit, Groen en Water, postbus 90156, 4800 RH Breda. Uw e-mailbericht kunt u sturen naar jac.roovers@breda.nl