Politie Groningen

Tweede aanhouding in onderzoek overvallen taxichauffeurs

Betrokkenheid nog onduidelijk

Groningen , 24-02-2011 o De politie heeft donderdagmorgen een 30-jarige man uit Groningen. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige berovingen van twee taxichauffeursop het Kraaienest in de Groningse wijk Lewenborg. Hij is de tweede verdachte die voor de overvallen werd aangehouden.

Overvallen

Woensdagnacht en donderdagmorgen werden twee taxichauffeurs beroofd. De eerste overval vond rond 3.00 uur plaats. Een 28-jarige taxichauffeur was door twee onbekende mannen bedreigd met een scherp voorwerp en moest geld en een mobiele telefoon afgeven.

Een vrouwelijke taxichauffeur werd enkele uren later ook door twee mannen beroofd. Ook zij werd met een scherp voorwerp bedreigd door twee onbekende mannen. Bij deze overval werden mee mobiel pinautomaat en een geldbedrag buitgemaakt. De mobiele pinautomaat werd verderop door agenten aangetroffen. Direct hierop werd een 28-jarige inwoner van Groningen in de omgeving aangehouden. Zijn signalement kwam overeen met de omschrijving die het vrouwelijke slachtoffer had opgegeven.

Tweede verdachte

De politie startte direct een onderzoek op. Al snel kwamen agenten de 2e verdachte op het spoor. Hij kon in de loop van de morgen in een woning in de wijk Lewenborg worden aangehouden. Beide verdachten zitten vast en zullen worden gehoord. De politie onderzoekt of het duo verantwoordelijk is voor beide overvallen.