CDA


Flevoland | CDA wil tempo oplossen knelpunten N50 en N307 donderdag 24 februari 2011

De Overijsselse CDA-lijsttrekker Theo Rietkerk verkent samen met Tweede Kamerleden Sander de Rouwe en Eddy van Hijum donderdag 24 februari de wegen in Overijssel. Ook de Overijsselse kandidaten Christiaan Schrijver en Laura Antuma en afgevaardigde van CDA Kampen, Pieter Treep, maken hier hun opwachting.

Kampen wordt aangedaan in het kader van bereikbaarheid. CDA Kampen dringt aan op tempo bij de opwaardering van de N50 tussen Kampen Zuid en Kampen centrum en van de N307 naar Dronten de extra ontsluiting van de N50 voor het bedrijventerrein en Zuiderzeehaven van Kampen. Bereikbaarheid is van belang voor de regio. Â

Op de grens met Flevoland worden handen geschut met Jan-Nico Appelman van de CDA-Statenfractie Flevoland om gezamenlijk op trekken voor de bereikbaarheid van de IJsseldelta en daarmee ook van A tot Z (de lijn Alkmaar â Lelystad- Zwolle). De N307 is onderdeel van de N23 âvan A tot Zâ, de wegverbinding tussen Alkmaar en Zwolle. De provincies Flevoland, Overijssel en Noord-Holland zijn druk bezig met het verbeteren van deze verbinding. Dat is goed voor de economische ontwikkeling van de betrokken provincies en lost diverse verkeersknelpunten op.

Het CDA Flevoland ziet in de komst van de Hanzelijn en de N23 voor Lelystad en Dronten nieuwe kansen om aan te sluiten bij de groei van de regio Zwolle. De komst van Hogeschool Windesheim naar Flevoland is hiervan al een mooi voorbeeld.