Gemeente 's-Hertogenbosch

24-02-2011
Hulp van een huishoudcoach

Nieuw project voor bewoners van de Hambaken

Rommel en administratieve warboel
Woensdag 2 maart geeft wethouder Eigeman het startsein voor Huishoudcoaching. Het is de nieuwste dienst van `Kroon op je Wijk' voor bewoners van de Hambaken.
De meeste mensen hebben er wel eens last van: het is een rommel in huis en de post ligt een paar weken ongeopend door het huis. Niet erg, zolang het maar tijdelijk is. Soms is het een structureel probleem.

Samen met andere partners heeft de gemeente daarvoor een oplossing bedacht: Huishoudcoaching. Het project richt zich op huishoudens in de Hambaken die niet in staat zijn om zelf hun huishouden en administratie op orde te krijgen. Zij krijgen een vrijwillige coach toegewezen. De coach helpt om orde aan te brengen in het huishouden. Een jaar lang. Een steuntje in de rug dus!

Een project van Kroon op je wijk
Kroon op je Wijk ontwikkelt `woon, zorg en serviceachtige' diensten vóór bewoners in de wijk. Andere bewoners in de wijk voeren ze uit. Het project `Huishoudcoaching' is een vernieuwing van en aanvulling op de bestaande vrijwillige thuiszorg. Naar verwachting voorkomt het huisuitzettingen en terugval naar hulpverleningstrajecten.

Samenwerking
Welzijnonderneming Divers heeft de coaches geworven. Zij zorgen ook voor ondersteuning van de vrijwilligers. De coaches zijn goed getraind. Ook krijgen ze tijdens het jaar goede begeleiding van de Reinier van Arkel Groep en Stichting Door en Voor. Stichting Juvans begeleidt de huishoudens. Want ook zij beginnen aan een nieuwe uitdaging.

Start
De eerste zes vrijwilligers zijn al gekoppeld aan zes huishoudens. Ze hebben al kennisgemaakt. Om dat te vieren geeft wethouder Bart Eigeman op 2 maart een symbolische aftrap aan het project. Zo steekt hij ook alle betrokkenen een hart onder de riem.

Denkt u in aanmerking te komen voor een huishoudcoach of wilt u coach worden? Meldt u aan bij Willeke van der Doelen via w.van.der.doelen@divers.nl tel. (073) 648 86 30.