Gemeente Best

Gemeente Best voornemens horecagelegenheid te sluiten

24-02-2011

De eigenaar van horecaonderneming `t Hart van Best (voorheen café De Mens) aan het Raadhuisplein 8 te Best heeft gisteren, woensdag 23 februari, van het college van B en W van de gemeente Best een brief ontvangen met het voornemen tot sluiting van het horecabedrijf per 4 maart a.s.. Het college zet deze stap omdat de eigenaar na veelvuldig verzoek, overleg en sommatie de benodigde gegevens voor de drank- en horecavergunning voor zijn onderneming niet aanleverde bij de gemeente. Als vervolg hierop is zijn vergunningaanvraag buiten behandeling gesteld. Zonder deze vergunning mag de eigenaar geen alcohol verstrekken of opslaan. Deze regel uit de Drank- en Horecawet heeft hij overtreden, zo bleek uit meerdere controles. Uiterlijk maandag 28 februari a.s. kan de eigenaar een zienswijze indienen op dit voornemen.

Onvoldoende gegevens bij vergunningaanvraag
Op 29 oktober 2010 diende de eigenaar van `t Hart van Best, voorheen café De Mens, een aanvraag in voor een drank- en horecavergunning voor zijn onderneming. Bij deze aanvraag leverde hij echter niet alle benodigde gegevens. Het college verzocht en sommeerde de eigenaar herhaaldelijk de ontbrekende gegevens alsnog en tijdig aan te leveren. Ook hadden beiden veelvuldig overleg over de aanvraag. Dit leidde niet tot het aanleveren van de gegevens.

Overtreding
Op 9 februari 2011 heeft het college de vergunningaanvraag vanwege de ontbrekende gegevens buiten behandeling gesteld. Consequentie hiervan is - conform de Drank- en Horecawet - dat in de horecagelegenheid geen alcoholhoudende drank geschonken en bewaard mag worden. Politie en Voedsel en Warenautoriteit controleerden hierop de afgelopen weken vier keer en constateerden bij elke controle overtreding van de wetgeving. De eigenaar is hierop meerdere malen aangesproken.

Risico
Het is voor het college van de gemeente Best onaanvaardbaar dat de huidige illegale situatie blijft voortbestaan. Daarom besloot het college de eigenaar woensdag jl. het voornemen tot sluiting per 4 maart a.s. mede te delen. Uiterlijk maandag 28 februari kan hij een zienswijze indienen op dit besluit. Deze zienswijze heeft geen consequenties voor het buiten behandeling stellen van de aanvraag. Van-zelfsprekend kan de eigenaar wel een nieuwe aanvraag voor een drank- en horecavergunning indienen.

---