Gemeente Breda

24Feb
`Shoppen, auto droppen'
Vanaf vandaag, 24 februari, is de pilot Valet Parking Breda officieel van start gegaan. In aanwezigheid van wethouder Cees Meeuwis verwisselde een autosleutel tijdelijk van "eigenaar" en werd de auto door een chauffeur van Valet Parking Breda naar een veilige parkeerplek gereden.
Tot 24 april kunnen bezoekers van de Bredase binnenstad gebruik maken van deze nieuwe parkeerservice. Voor een vast bedrag kan de auto worden afgeleverd aan de Oude Vest en op een afgesproken tijd weer worden opgehaald. Breda wil hiermee het gastvrije karakter en het sociale gezicht van de stad laten zien.

Het doel van deze pilot is om te onderzoeken of en hoe deze service een bijdrage kan leveren aan het bevorderen van arbeidsparticipatie en verhoging van het serviceniveau aan bezoekers van de binnenstad. Daarnaast inventariseert de gemeente de mogelijkheden om bij succes het project over te laten nemen door een marktpartij, waarbij ook de ingezette werkzoekenden kans krijgen op een baan. Wellicht zijn er in de toekomst ook nog aanvullende diensten mogelijk.

Bezoekers aan de binnenstad kunnen aan de Oude Vest 27, bij de gratis fietsenstalling, de auto afleveren op koopavonden van 17.00 tot 22.00 uur, op zaterdagen van 10.00 tot 19.00 uur en op koopzondagen van 11.30 tot 19.00 uur. De auto wordt veilig geparkeerd op een vast punt midden in het winkelgebied van de binnenstad. Niet zoeken naar een parkeerplek, of wachten in de rij, maar meteen beginnen aan het winkelplezier. En eenmaal uitgeshopt wordt de auto weer afgeleverd op de plaats waar de eigenaar die achterliet. Voor deze service wordt een vast bedrag van EUR15,- per auto berekend, inclusief de kosten van de overdekte parkeergarage. Hoe langer men in de binnenstad verblijft des te lager de kosten in verhouding worden. Als koopzondagen gelden de data die tussen gemeente en RetailPlatform zijn overeengekomen.

"Voor de koppeling van stadspromotie aan productontwikkeling en integrale samenwerking eindigde de gemeente Breda in Zwolle tijdens de Nationale Citymarketingdag van 20 januari jl. in de top drie van de bijna 60 ingezonden ideeën uit het hele land. "Met dit project, en vele andere inspanningen van allerlei ondernemers en inwoners van Breda, zetten we voor 2011 opnieuw in op winst. Maar ook de sociale winst is enorm belangrijk. In Breda moet iedereen kunnen meedoen. We helpen mensen graag op weg naar werk. Het lijkt me logisch dat ons gastvrije karakter daarbij een pluspunt kan zijn" aldus Cees Meeuwis, wethouder Werk en Ondernemen. .

Meer informatie over deze service én over de koopzondagen is te vinden op: www.bredabestebinnenstad.nl/valetparking en www.breda.nl/actueel/nieuws .

Breda, 24 februari 2011