Bouwfonds

Cadeaubonnen omwonenden Alblas Waddinxveen

24 februari 2011 - Op woensdag 23 februari 2011 heeft Ontwikkelingscombinatie Alblas VOF cadeaubonnen gegeven aan de bewoners van de Zuidkade in Waddinxveen. Het doel hiervan was om hen te bedanken voor hun begrip aangaande de grondtransporten ten behoeve van nieuwbouwproject Alblas.

Sinds half 2010 is Alblas VOF bezig geweest met het voorbelasten van de locatie. Omdat het een veengebied betreft, is er extra grond nodig die op elkaar gaat drukken, wat de locatie verstevigt ten behoeve van de nieuwbouw. De afgelopen maanden is daarom veel grond vervoerd, mede langs de Zuidkade. Peter Immers, locatiemanager: "Aan de Zuidkade staan huizen die niet 'onderheid' zijn en daardoor last hadden van het transport, ook al werd er stapvoets gereden. Om te bedanken voor het begrip van deze bewoners, bieden wij nu cadeaubonnen aan van de plaatselijke winkel De Rozebottel."

Afgelopen week reed het laatste grondtransport en kan de bouw snel gaan beginnen. Immers: "Voor de bevoorrading van de locatie zijn we serieus aan het kijken naar alternatieve mogelijkheden; bijvoorbeeld vervoer over water. Dit beperkt de overlast en daarbij vermindert het ook nog de CO2-uitstoot."

Nieuwbouwproject Alblas in Waddinxveen

Het nieuwbouwproject Alblas in Waddinxveen ligt in het Groene Hart. Het bouwproject omvat zo'n 180 woningen. De locatie ligt op één van de mooiste plekken van Waddinxveen aan de rivier de Gouwe. Deze rivier is in de dertiende eeuw met het naburige Gouda verbonden door middel van een kanaal.De woningen stralen het dorpse gevoel van de directe omgeving uit. Het project Alblas wordt in vier fasen in verkoop gebracht. Naar verwachting zal in het voorjaar 2011 de eerste fase in de verkoop gaan. In de eerste fase zullen diverse eengezinswoningen en twee-onder-een-kapwoningen in verkoop gaan. Deze woningtypen zullen in de volgende fases ook terugkomen.

Over Alblas VOF Ontwikkelingscombinatie Alblas VOF bestaat uit projectontwikkelaars Bouwfonds Ontwikkeling en Dura Vermeer.