Motorbeurs Utrecht: 50.000m² aan motorgekte en alle nieuwe modellen onder één dak


Persbericht
Utrecht, 27 januari 2011

Voor iedereen waarbij het water simpelweg uit de mond loopt als het over motoren gaat is Motorbeurs Utrecht 2011 een echte aanrader, want van donderdag 24 februari tot en met zondag 27 februari staat in de Jaarbeurs Utrecht een recordaantal motorfietsen te pronken. Op zoek naar een dikke chopper, gemoedelijke toerbuffel of ranke sportfiets, spiksplinternieuw of als betrouwbare occasion? Geheid dat die er bij staat. De beurs biedt alles wat motorrijders boeit.
Ook volop motorkleding, alle denkbare motoraccessoires, een gezellig straatje met toeristisch aanbod, shows, demonstraties, spectaculaire stuntrijders en de prominente aanwezigheid van de Motorvrouw van het Jaar, die op 15 februari bekend wordt gemaakt. Uiteraard zijn de belangenverenigingen en de nodige instanties van de partij waarmee motorrijders te maken kunnen krijgen en is er veel informatie over financieringen en verzekeringen. Ook dit keer is Motorbeurs Utrecht weer het nationale platform voor de introductie van alle nieuwe motormodellen van 2011.

Enorme primeur CR&S
Zo gunt fabrikant CR&S uit Milaan aan Motorbeurs Utrecht een enorme primeur met de eerste presentatie op Nederlandse bodem van de DUU, het tweede model van deze kleine producent van exclusieve motorfietsen in kleine series. CR&S staat voor Caferacers en Superbikes. Importeur MotoPort Hengelo heeft twee fonkelnieuwe DUU's op de stand (hal 12.C068). De eerste exemplaren worden in maart uitgeleverd. Het merk CR&S is een stijlvolle combinatie van Italiaans ontwerp en de sportieve, wendbare Europese rijstijl. 'Fada su a Milán cont el coeur e cont i man', oftewel 'gemaakt in Milaan met het hart en met de hand', staat op elke motorfiets die de CR&S fabriek verlaat. Goos Bos van MotoPort Hengelo: ''Deze slagzin zegt veel over de fabriek en het product. De machines kunnen bovendien voor een gedeelte naar de wens van de klant worden gebouwd. Niet alleen qua kleur, er is ook een ruime keuze in wielen, remmen en voorvork, een- of tweezits. Opvallend is dat het roestvrijstalen 'ruggengraat' fr
ame tevens de brandstoftank is''.

Eigen stand Piaggio
Na de successen op eerdere edities van Motorbeurs Utrecht presenteert het merk Piaggio zich dit keer met een compleet eigen stand (hal 12.C104). Salesmanager Machiel Spiering: ,,De afgelopen jaren waren wij van de partij via de dealers. Sinds januari hebben wij Aprilia en Moto Guzzi erbij zodat wij nu een echte motorimporteur zijn geworden''. Een van de nieuwe modellen is de Aprilia Tuono V4R, een compleet nieuwe naked supersport motorfiets die vanaf april in de markt wordt gezet. Kloppend hart is het 162 pk sterke V4-blok van de RSV4. Met deze naked bike maakt Aprilia de supersport prestaties van de RSV4 beschikbaar voor de liefhebbers van het echte hardcore motorrijden.
Spiering: ,, Al direct leverbaar is de Moto Guzzi V7 Racer die vorig jaar als prototype op de beurs veel belangstelling trok. De reacties waren zelfs zo goed dat de productie versneld is opgestart. Met deze motor wordt de magie van de V7 weer tot leven te gebracht. Uiterlijk vertaalt zich dat onder meer in het single-seater suède zadel en de race-uitlaat. Vooral de verchroomde brandstoftank en het rode frame, een herkenbaar element van de eerste 150 exemplaren van de V7 Sport van weleer, liggen ten grondslag aan de onmiskenbare looks van de motorfiets''.

Vijf Yamaha modellen
''Met de komst van liefst vijf nieuwe modellen complete motorfietsen laten wij zien dat 2011 een sprankelend motorjaar gaat worden'', zegt woordvoerder Hans Groenendijk van Yamaha Motor Nederland (hal 12.E088). ''De avontuurlijke XT1200Z Super Ténéré Explorer combineert de ruige Dakar-stoerheid met de betrouwbaarheid van de 270graden paralleltwin. Werkelijk alles is uit de kast gehaald om met deze allroadmotor naar de andere kant van de wereld te kunnen rijden''.
De koning van de reismotoren is volgens Groenendijk de FJR1300A, ook leverbaar als semi-automatische AS-versie. De Explorer uitvoering van beide typen gooit er voor de echte tourrijder nog een schep luxe bovenop, terug te vinden in onder meer handvatverwarming en een verwarmd custom made zadel.
Nog twee Yamaha introducties: de XVS950ADark Star, de duistere incarnatie van de light-cruiser 'Midnight Star' en de YZF-R1 SP met een crossplane krukas die het toervermogen van een viercilinder combineert met de punch van een V-twin. ''Op onze stand is ook nog de YZR-M1 van 2010 MotoGP-wereldkampioen Jorge Lorenzo te bewonderen'', aldus Groenendijk.

Toegangskaarten
Een kaartje in de online voorverkoop op www.motorbeursutrecht.nl levert tot en met 23 februari een aantrekkelijke korting op met bovendien kans op een 16-daagse motorreis naar Amerika voor 2 personen. Kinderen tot en met twaalf jaar onder begeleiding hebben gratis toegang tot de beurs. Bezoekers kunnen hun motor gratis en bewaakt parkeren op de KNMV motorparkeerplaats bij Entree Oost aan de Croeselaan.

Openingstijden
De openingstijden van Motorbeurs Utrecht 2011 zijn op donderdag 24 februari en vrijdag 25 februari van 10.00 tot 22.00 uur, op zaterdag 26 februari en zondag 27 februari van 10.00 tot 18.00 uur. Voor meer informatie: www.motorbeursutrecht.nl.


Noot voor de redactie (

VNU Exhibitions