Ingezonden persbericht


Eindhoven, 11 februari 2011

-------------------------------------------

Def Americans met Johnny Cash 79th Birthday Show in Muziekgebouw Eindhoven

Speciale show tevens te zien in Paard van Troje, Kiehool en de Waerdse Tempel

Jaarlijks wordt de sterfdag van Johnny Cash op 12 september door de Def Americans aangegrepen om hem in die periode uitgebreid te eren met een speciale show, wat afgelopen jaar resulteerde in een uitverkochte grote zaal van de Effenaar. Dit jaar staat de band voor het eerst nadrukkelijk stil bij de geboortedag van Johnny Cash. Als hij in 2003 niet gestorven was, dan was hij in februari van dit jaar 79 geworden, een mijlpaal die de Def Americans luister bij willen zetten met een gepaste set in Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven op donderdag 24 februari. De zaal gaat open om 20.30 uur, de entree bedraagt ¤ 17,50.

Het tijdloze Cash-materiaal - van uptempo Folsom Prison-krakers tot ingetogen American Recordings - wordt door de Eindhovense muzikanten in deze speciale set zo getrouw mogelijk gebracht. En niet alleen de wereldhits, maar ook de obscuurdere songs komen aan bod. Daarnaast blijven de duetten tussen Johnny en June niet onaangeroerd. Muziekgebouw Eindhoven staat bekend om zijn bijzonder goede akoestiek, iets waar de Def Americans op inspelen door speciaal voor de gelegenheid een pianist aan de standaard bandbezetting toe te voegen. Juist in deze setting, waar ieder detail goed waarneembaar is, speelt ook podiumdichter Hans d'Olivat (Tilburg Cowboys) een belangrijke rol. Met voordrachten van zijn hertalingen van teksten van Johnny Cash zal hij de avond tot één geheel smeden.

Naast het optreden in thuisstad Eindhoven voert de band de speciale show ook op in Kiehool (Burgum, 25 februari), Paard van Troje (Den Haag, 26 februari, reeds uitverkocht!) en de Waerdse Tempel (Heerhugowaard, 27 februari). Kijk voor meer informatie over die shows op de websites van desbetreffende podia.

Over Def Americans
De Def Americans zijn de meest geboekte Johnny Cash tribute band van de Benelux. De Eindhovenaren kunnen inmiddels terugblikken op vele shows in Nederland en België, van clubs tot dorpsfeesten en cafés tot festivals. De agenda voor de voorjaars- en zomerperiode is ook reeds goed gevuld en eind september start de band een theatertour, waarbij een twintigtal podia zal worden aangedaan. 2012 is het jaar dat Johnny Cash 80 jaar zou zijn geworden, mocht hij nog geleefd hebben, en in 2013 is het 10 jaar geleden dat hij overleed, bijzondere momenten die de Def Americans niet ongemerkt voorbij zullen laten gaan. Zie www.defamericans.nl voor meer informatie.

-------------------------------------------