Ingezonden persbericht


JS Utrecht organiseert politiek café Eerste Kamer

Volgende week woensdag 2 maart zijn de Provinciale Staten verkiezingen, waarmee indirect de Eerste Kamer gekozen wordt. Vanwege het rechtse minderheidskabinet zijn deze verkiezingen misschien wel belangrijker dan ooit. Toch lijkt niet iedereen het eens te zijn over de precieze rol van de Eerste Kamer, hoe het wetgevingsproces werkt en hoe de partijen in de Kamer onderling samenwerken. Moet het kabinet naar huis als het geen meerderheid krijgt in de Eerste Kamer? Kan de Eerste Kamer voorkomen dat een gewoon gezin er 1.316 euro per jaar op achteruit gaat? Heeft de Eerste Kamer überhaupt nog wel bestaansrecht?

Aanstaande donderdag, 24 februari organiseren de Jonge Socialisten Utrecht, kandidaat Statenlid Pauline van Viegen en de PvdA Utrecht een politiek café over de Eerste Kamer. Tijdens het politiek café hopen we deze vragen en anderen te beantwoorden. De mensen die met ons in gesprek gaan zijn Jeroen Dijsselbloem (Tweede Kamerlid PvdA), Marijke Linthorst (Eerste Kamerlid PvdA), mr. Imelda Tappeiner (docent staatsrecht UU), Thomas Hendrikx (politiek secretaris JS) en Marcel Duyvestijn (PvdA-lid en columnist).

Het politiek café vindt plaats in Trianon van 20.00 tot 22.00 uur met aansluitend een borrel.

Iedereen die geïnteresseerd is in de Eerste Kamer en de stabiliteit van het kabinet is van harte welkom. Kom naar het politiek café, stel je vragen en discussieer mee!

Datum: 24 februari

Locatie: Trianon (Oudegracht 252)

Tijd: 20.00 tot 22.00 uur




Ingezonden persbericht