Ingezonden persbericht


Persbericht

Barendrecht, 24 februari 2011

Gelokaliseerde Storm and Sanitary Analysis Extension voor AutoCAD Civil 3D en Map

Autodesk brengt UK-lokalisatie van Storm and Sanitary Analysis Extension uit en werkt aan versie voor Benelux. Applicatie gratis voor abonnees van AutoCAD Civil 3D en AutoCAD Map

Autodesk, Inc., een toonaangevend leverancier van 3D-ontwerp-, engineering- en entertainmentsoftware, heeft aangekondigd dat het zijn Storm and Sanitary Analysis Extension gratis beschikbaar stelt aan subscription-klanten van AutoCAD Civil 3D 2011 en AutoCAD Map 3D 2011. Met de extensie kunnen afwateringsexperts hun analyses uitvoeren zonder tijdrovende en foutgevoelige gegevensoverdracht tussen verschillende applicaties.

De Storm and Sanitary Analysis Extension is een complete applicatie voor hydrologische en hydraulische analyses voor het plannen en ontwerpen van stedelijke afwateringssystemen en riolen voor regenwater en sanitair water. Deze applicatie maakt de wederzijdse gegevensuitwisseling mogelijk met AutoCAD Map 3D 2011 en Civil 3D 2011. Dit betekent dat regenwater- en afvalwateranalyses kunnen worden geïntegreerd in de planning en het ontwerp van de riolering. Gebruikers kunnen rioleringssystemen inclusief GIS-gegevens migreren naar de nieuwe applicatie en de gebruikelijke, algemeen aanvaarde analysemethoden toepassen.

'We zijn momenteel bezig met de lokalisatie voor de Britse en Ierse markt', aldus Jack Strongitharm van Autodesk. 'In het kader hiervan brengen we de hydrologische en hydraulische methoden in kaart, alsmede de neerslag- en bodemgegevens. Ook hebben we tekstgebaseerde rapportages en getalsystemen gelokaliseerd'.

Frank van der Heijden, Consultant Civil Solutions bij Autodesk-distributeur ProDesk, weet daaraan toe te voegen dat er in navolging van de UK-lokalisatie een vergelijkbare activiteit wordt voorzien voor de Benelux. 'Bovendien zijn er voor de Benelux reeds koppelingen en extensies beschikbaar naar de softwarepakketten waar op dit moment de meeste hydraulische berekeningen mee worden uitgevoerd', aldus van der Heijden.'

Rioleringsingenieurs en andere betrokkenen bij grote infrastructuurprojecten maken nu al heel wat jaren gebruik van computerprogramma's voor het uitvoeren van hydrologische en hydraulische analyses met betrekking tot overtollig regenwater. Mensen die zich bezighielden met kleinere of eenmalige rioleringssystemen moesten echter hun toevlucht nemen tot Microsoft Excel-werkbladen of andere applicaties van derden die slechts gebrekkig samenwerken met software voor civieltechnisch ontwerp- en constructiedocumentatie.

'Met de nieuwe Analysis Extension is dat verleden tijd', aldus Strongitharm. De software kan het complete model na iedere wijziging bijwerken, hoe klein ook. Daardoor wordt het ontwerpen en testen van alternatieve ontwerpscenario's kinderspel; de benodigde wijzigingen kunnen eerder in het proces plaatsvinden, waardoor de nodige tijd en geld wordt bespaard.'

Autodesk Storm and Sanitary Analysis is gebaseerd op de software die in augustus 2009 is gekocht van BOSS International, waaronder StormNET (nu Autodesk Storm and Sanitary geheten), RiverCAD en WaterNET.

----------------------------




Ingezonden persbericht