Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Software AG onthult cloud computing-visie voor snellere bedrijfsinnovatie en -transformatie


· Cloud gaat niet langer alleen om kostenbesparing, maar vooral om bedrijfsinnovatie die wordt gedreven door intense samenwerking, zogenaamde Extreme Collaboration


· Software AG's cloud-strategie vergroot efficiëntie en versnelt bedrijfstransformatie

Den Haag, 24 februari 2011 ­ Software AG zet zijn nieuwe visie voor cloud computing uiteen. Het bedrijf promoot een model van Extreme Collaboration met een rol voor alle belanghebbenden in de organisatie, mogelijk gemaakt met cloud-technologieën om zo snellere veranderingen en procesverbeteringen te faciliteren.

"Iedereen weet dat cloud computing de TCO kan verlagen en de introductie van software versnelt", zegt dr. Wolfram Jost, Chief Technology Officer en lid van de Raad van Bestuur van Software AG. "De cloud-strategie van Software AG biedt echter extra waarde door de mogelijkheid van Extreme Collaboration. Deze strategie gaat verder dan alleen kostenbesparing en creëert een nieuwe manier om als bedrijf te innoveren. Extreme Collaboration haalt de traditionele drempels tussen business en IT weg om sneller bedrijfsverbeteringen te kunnen doorvoeren."

De visie van Software AG is gebaseerd op de kernconcepten van cloud computing (gebruik van internettechnologie en optimale schaalbaarheid), maar gaat veel verder. Deze visie combineert dynamische en actieve procesmodellering, ad-hocbeheersing en monitoring, en beslissingen op basis van historische en realtime intelligentie door uiteenlopende actoren binnen en buiten het bedrijf. De visie omvat het gebruik van sociale technologieën voor de ondersteuning van ad-hocwerkzaamheden en onderlinge samenwerking. Extreme Collaboration vervaagt organisatorische en geografische grenzen en brengt personen bij elkaar, die samenwerken aan de verbetering van bedrijfsprestaties en bedrijfsprocessen, en uiteindelijk aan de geleverde producten en diensten.

Wat de nieuwe visie van Software AG uniek maakt, is dat er gebruik wordt gemaakt van meer mensen, kennis en historische gegevens dan ooit om sneller te kunnen reageren binnen de context van de bedrijfsstrategie. Samenwerking binnen en tussen organisaties wordt ondersteund door governance- en goedkeuringsprocessen om een consistente kwaliteit te bieden en ervoor te zorgen dat de bedrijfsstrategie te allen tijde wordt gevolgd. Door medewerkers te voorzien van uiteenlopende mobiele apparaten, is het mogelijk om realtime te coördineren en beslissingen te nemen op basis van continue updates en indien gewenst de interactie op te zoeken. De oplossingen die hieruit voortkomen, helpen klanten om bedrijfsveranderingen snel en dynamisch door te voeren en de bedrijfskosten structureel te verlagen.

Door bijvoorbeeld bij een productontwikkelproces van een productiebedrijf product- en procesexperts, klanten en partners te betrekken, verkort Software AG's technologie de tijd tussen opeenvolgende productverbeteringen, wat uiteindelijk de productlevering versnelt. Dit scheelt tijd en geld, waarmee de producent een voorsprong neemt op de concurrentie.

"SOA- en Business Process Management-initiatieven richten zich op de verbetering van bedrijfs- en procesprestaties", zegt Daryl C. Plummer, Managing VP & Gartner Fellow. "Gartner is echter van mening dat Extreme Collaboration de ontbrekende schakel is. Cloud computing versnelt maximale samenwerking en vergroot de impact van BPM- en SOA-initiatieven."

"Software AG houdt zich al jaren bezig met onderzoek naar mogelijkheden om Extreme Collaboration te ondersteunen", zegt dr. Jost. "Nu cloud computing-technologieën de standaard worden en klanten de vruchten plukken van onze inspanningen op het gebied van bedrijfsinnovatie, zijn we in de positie om revolutionaire oplossingen voor Service-Oriented Architecture en Business Process Management in de cloud te leveren."

Software AG geeft in de komende tijd meer informatie over zijn cloud-strategie, waaronder de ondersteuning van de webMethods- en ARIS-productsuites in deze context. Meer informatie over de cloud-strategie van Software AG is te vinden op www.softwareag.com/cloud.



Ingezonden persbericht