Algemene Onderwijsbond

AOb het Onderwijsblad

Utrecht, 24 februari 2011

Het Onderwijsblad nr 4 van 26 februari 2011

Hierbij de belangrijkste onderwerpen uit het nieuwe nummer van Het Onderwijsblad, nummer 4 van 26 februari, dat aanstaande zaterdag bij de leden van de Algemene Onderwijsbond wordt bezorgd.

Coververhaal: Onderwijsstelletjes

Best handig als je partner het begrijpt wanneer jij na het eten nog eventjes je lessen wilt voorbereiden. Fijn ook om je passie voor kennisoverdracht te delen met je geliefde. Twee leraren op één kussen. Drie stelletjes vertellen.

Nieuws: Passend onderwijs

Het kabinet-Rutte negeert de protesten tegen de bezuinigingen op passend onderwijs. De gevolgen van de 300 miljoen aan bezuinigingen zijn enorm. Er dreigen duizenden mensen ontslagen te worden, de expertise gaat verloren en de kinderen plus hun ouders weten niet waar ze aan toe zijn.

Schooladvies

De eerste maanden van het jaar zijn in groep 8 de maanden van de Cito-toetsen en het eindadvies. Een drukke en spannende tijd, ook voor de leerkrachten. "Ik heb er wel slapeloze nachten van gehad."

Topsalaris

Bijna 5,5 jaar nadat de Tweede Kamer riep de topsalarissen in de semipublieke sector te begrenzen, heeft het kabinet-Rutte er een wetsvoorstel toe ingediend. Vrijwillige sectorcodes en transparantie hielpen niet.

Almere

Een derde van de basisscholen in Almere is (zeer) zwak, evenals drie afdelingen van middelbare scholen. De gemeente investeert dit jaar 2,3 miljoen extra in het onderwijs om in 2014 geen zwakke scholen meer te hebben.

Kwaliteit mbo

Met een verzameling aan bekende en nieuwe maatregelen, gebundeld in het actieplan 'Focus op vakmanschap', wil minister Marja van Bijsterveldt de komende vier jaar de onderwijskwaliteit in het mbo verbeteren. De AOb plaatst kanttekeningen bij de plannen.

Samen sterk

Een slordige 10 duizend mensen kwamen op 17 februari af op de manifestatie 'Samen sterk voor publiek werk' die de AOb met de andere vakbonden uit de publieke sector en het onderwijs had georganiseerd.

Het volgende nummer van het Onderwijsblad verschijnt op zaterdag 12 maart.

Algemene Onderwijsbond

0900 463 62 62
info@aob.nl
www.aob.nl