Ingezonden persbericht


http://www2.apenheul.nl/index.cfm?pid=12

Tweede van vijf verwachte gorillababy's geboren

Gaat Apenheulse gorillaleider Jambo records breken?

De gorilla babyboom in Apenheul is in volle gang! Op woensdag 23 februari is alweer de tweede gorillababy in 2011 geboren. In totaal worden er vijf baby's verwacht. Het jonge gorillavrouwtje Gyasi heeft in de vroege ochtend haar eerste kindje gekregen. Het geslacht van de kleine is nog niet gezien. Pas als dat bekend is, wordt voor de baby ook een passende naam bedacht.

Record?

Het lijkt erop dat het aantal gorillababy's wereldwijd het record gaat breken... Nog niet eerder waren in een dierentuin vijf gorilladames in één gorillagroep tegelijk zwanger. Een extra feestelijk tintje voor Apenheul, dat in 2011 40 jaar bestaat. De jonge gorillaleider Jambo (17) toont zich bovendien een goede vader.

Kleine meisjes worden groot

Gyasi is een jongvolwassen gorillavrouw van 8 jaar. Een leeftijd waarop gorillavrouwen net vruchtbaar zijn. Het is voor de verzorgers even wennen dat ze nu zelf een kindje heeft. Gyasi staat te boek als de clown van de groep met haar speelse en baldadige karakter. Ze is zelf enorm verwend door haar moeder en gedraagt zich ook graag als een flink verwend nest. Zal dat veranderen nu ze zelf de zorg over een kleintje heeft?