Ingezonden persbericht


Zetes neemt het Duitse Anvos over en versterkt de geografische dekking van haar Print & Apply oplossingen


* Zetes versterkt Print & Apply-aanbod in Duitsland
* Klanten van Anvos kunnen rekenen op de service en support van de Zetes Groep

Brussel, 24 februari 2011 - Als uitbreiding op haar Print & Apply activiteiten heeft Zetes het Duitse bedrijf Anvos, dat gespecialiseerd is in het ontwerp, de fabricage en productie van etiketteermachines, overgenomen. De service en support op de installed base bij de bestaande klanten van Anvos wordt volledig gegarandeerd door Zetes. Het team van Anvos, dat de basis heeft in Moers, zal in de Duitse organisatie van Zetes als een gespecialiseerde Business Unit gaan opereren.

Met de uitgebreide ervaring op het vlak van Print & Apply is Anvos de perfecte aanvulling op de bestaande activiteiten van Zetes. De etiketteermachines worden aan het begin van de supply chain geïnstalleerd en in ERP-systemen geïntegreerd om goederen, dozen en pallets correct te identificeren met barcodes die in real-time worden geprint. Dat is een van de eerste stappen om de traceerbaarheid van de producten vanaf de productie tot bij de klant te garanderen.

Zetes is uitgegroeid tot een belangrijke speler op dit vlak, dankzij verschillende overnames: Powersys (2006) en MD (2007) in Spanje, Interscan's Print & Apply services in Frankrijk (2007) en Bopack Systems in België en Nederland (2009). Met de overname van Anvos completeert Zetes haar geografische dekking in Centraal-Europa. Zetes beschikt nu over een specifiek Print & Apply Competence Centre met twee productie units en een team van zeer gespecialiseerde medewerkers voor ontwikkeling, onderhoud en support in heel Europa.

Frank Münch, Country Manager van Zetes in Duitsland, zegt: "Anvos is een zeer gespecialiseerd bedrijf en een sterke troef in de ambitie van Zetes om verder te groeien in de etiketteermarkt. We nemen het team van Anvos graag op in de Duitse Zetes organisatie en zijn ervan overtuigd dat we met hun expertise en vaardigheden de Duitse klanten nog beter van dienst kunnen zijn."

Andreas Vogelsang, manager van Anvos, voegt hieraan toe: "Dankzij de integratie in de Zetes Groep wordt Anvos opgenomen in een grotere structuur met meer financiële middelen om in Research & Development te investeren. We kijken ernaar uit om met Zetes te gaan samenwerken en om bij te gaan dragen aan het succes van de Zetes Print & Apply-oplossingen."

Alain Wirtz, CEO van Zetes, besluit: "De laatste jaren bleek zowel de bijdrage van de labelling business aan de activiteiten van Zetes als de synergie met ons bestaande oplossingenportfolio erg succesvol. We zijn er dan ook van overtuigd dat de competenties van Anvos, die een uitstekende reputatie genieten, een goede aanvulling zijn op de bestaande expertise van Zetes en zeker zullen bijdragen aan de onze groei in 2011 en verder."

De overname, die geen significante impact zal hebben op de balansstructuur van Zetes, kon worden gerealiseerd dankzij de netto kaspositie van de Groep.

-EINDE-