Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Doetinchem - Verkeerscontroles N-wegen                    |

De politie heeft woensdag 23 februari op meerdere provinciale wegen in de gemeenten Doetinchem, Montferland en Oude IJsselstreek gecontroleerd. Hiermee wil zij een bijdrage leveren aan het terugdringen van het aantal ongelukken. In totaal kregen 14 bestuurders een bekeuring.


De controles op de provinciale wegen vinden regelmatig plaats om de verkeersveiligheid op deze wegen te kunnen optimaliseren. In totaal zijn er 14 bekeuringen uitgeschreven voor onder meer het niet dragen van de autogordel, het niet handsfree bellen, onjuiste fietsverlichting en een gebarsten voorruit.


2011025389

|     |Keijenborg - Beginnend bestuurder onder invloed           |

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag 24 februari op de Krozerijweg in Keijenborg een 23-jarige automobilist uit Hengelo (Gld) aangehouden. De man reed onder invloed van alcohol en bleek een beginnend bestuurder. Zijn rijbewijs is ingevorderd.


De politie hield de automobilist rond 01.00 uur staande voor een controle. Een blaastest wees hierbij uit dat de bestuurder onder invloed was van alcohol. Hierop is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij 1,0 promille. Aangezien de man een beginnend bestuurder was, is zijn rijbewijs ingevorderd. Verder kreeg hij een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal op.


2011025428

|     |Voorst/Genderingen - Lokale snelheidscontrole             |

De politie hield woensdag 23 februari op de Engbergseweg tussen Voorst en Genderingen een snelheidscontrole. Op deze smalle weg rijden auto's en fietsers op hetzelfde wegvlak en dit kan tot gevaarlijk situaties leiden.


Op de Enbergseweg geldt een maximale snelheid van 60 km/u, mede vanwege het feit dat fietsers en auto's op hetzelfde wegvlak rijden. Daarnaast is er sprake van veel invoegend en uitvoegend verkeer, onder andere ter hoogte van het donkere bosgedeelte. Tijdens de controle reden 70 voertuigen van de 600 passanten te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 95 km/u. De overtreders krijgen een bekeuring.


2011025039

|     |Varsseveld - Diefstal portemonnee uit tas                 |

Een 60-jarige vrouw uit Sinderen is woensdagochtend 23 februari in een supermarkt aan de Doetinchemseweg in Varsseveld van haar portemonnee bestolen. De politie vraagt mensen alert te zijn.


De vrouw deed halverwege de ochtend haar boodschappen in de supermarkt. Toen zij bij de kassa kwam om te betalen, merkte zij dat haar portemonnee uit haar tas was weggenomen. De vrouw heeft direct haar bankpassen laten blokkeren. Uit een eerste onderzoek is gebleken dat haar portemonnee uit de open tas, die in de boodschappenkar stond, is weggenomen. Twee vrouwen met lang zwart haar zijn mogelijk verantwoordelijk voor de diefstal. Later op de dag is de portemonnee zonder geldinhoud in de buurt van Lintelo teruggevonden. Tips over beide vrouwen zijn welkom bij de politie.


De politie waarschuwt voor dergelijke zakken- en tassenrollerij. Zij adviseert het winkelend publiek om alert te zijn, tassen gesloten te houden en de eigendommen goed in het oog te houden. Laat nooit je winkelwagentje met tas staan om in een ander gangpad een vergeten artikel op te halen.


2011025500

|     |Dinxperlo - Inbraak bij horecazaak                        |

Bij een horecagelegenheid aan de Kerkstraat in Dinxperlo is in de nacht van dinsdag op woensdag 23 februari ingebroken. Hierbij is onder meer geld en een televisie gestolen.


De inbraak werd de volgende ochtend ontdekt en gemeld. Men is het pand binnengekomen door een deur te forceren. De politie heeft de inbraak in onderzoek en is op zoek naar tips en getuigen.


2011025382

|     |Lievelde - Auto tegen lantaarnpaal door gladheid          |

In de nacht van woensdag op donderdag 24 februari is een 58-jarige automobilist uit Lichtenvoorde op de Europaweg in Lievelde door de gladheid verrast en met zijn auto in een slip geraakt. Hierbij reed hij tegen een lantaarnpaal en is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht .


De automobilist reed rond 03.45 uur over de N18 (Europaweg) in Lievelde toen hij door de gladheid in een bocht de controle over het stuur verloor en in de slip raakte. De auto kwam vervolgens tegen een lantaarnpaal tot stilstand. Zijn vrouw die als passagier naast hem zat, liep geen letsel op. De bestuurder is met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis. De auto is weggesleept.


2011025441


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(

---- --