Politie Twente

Controle voor en na teenage-party Rijssen
De politie heeft woensdagavond 23 februari gecontroleerd voor en na de 'Teenage-party' bij een discotheek aan de Molenstalweg in Rijssen. Dit feest wordt tijdens vakanties georganiseerd voor jongeren van 12 t/m 15 jaar. De avond is zonder incidenten verlopen. Vijf jeugdigen worden aangemeld bij bureau Halt in verband met het bij zich hebben / nuttigen van alcoholische drank en voor het gebruiken van softdrugs.

Daarnaast werd ook gecontroleerd op verkeersovertredingen door brengende en halende ouders. Er zijn deze avond bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel, niet kunnen tonen rijbewijs en het voeren van mistverlichting. (2011016913)

Beginnend bestuurder rijbewijs kwijt Hengelo
Een 22-jarige automobilist werd donderdagmorgen 24 februari ter controle staande gehouden op de Enschedesestraat in Hengelo. De agenten vermoedden dat de man onder invloed van alcohol verkeerde en namen hem daarom voor onderzoek mee naar het politiebureau. Daar wees de ademanalyse 1,13 promille uit. Omdat de man beginnend bestuurder is, is zijn rijbewijs ingevorderd. (2011016926)

Met 1,87 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd Hengelo
Woensdagavond 23 februari zagen agenten op de Krabbenbosweg in Hengelo een scooterbestuurder tegen de richting in over de rotonde rijden. Zij hielden de scooterbestuurder daarom ter controle staande. De uitslag van de blaastest gaf aanleiding de man voor onderzoek mee te nemen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Deze wees 1,87 promille uit. De scooterbestuurder bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs omdat deze al was ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (2011016906)

Snelheid massaal overschreden
Geesteren
Aan de Vriezenveenseweg heeft de regiopolitie Twente woensdag 23 februari van 8.40 tot 11.40 uur een snelheidscontrole gehouden. Op het traject, waar maximaal 30 km/h mag worden gereden, werden 303 van de 462 passanten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid was 66 km/h. (2011016802)

Wapen en drugs aangetroffen
Enschede
Naar aanleiding van een anonieme tip werd op donderdag 23 februari een zoeking verricht in een woning aan de Hazendijk in Enschede. In de woning werd een gasalarmpistool, ca. 100 gram hasj en vermoedelijk enkele XTC-pillen aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen. De politie doet onderzoek naar de eigenaar van de drugs en het wapen. (2011016840)

Huisverbod uitgereikt

Wierden

Een 38-jarige man uit Wierden heeft donderdag 24 februari een huisverbod opgelegd gekregen in verband met huiselijk geweld. De man wordt verdacht van mishandeling van zijn partner. Hulpverlening wordt opgestart. (2011016925)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuisgeplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuisgeplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl.


-----------------------
26 nvember 2010
Chantal Westerhof / Marije Versteeg: 053-4555588

24 februari 2011
Monique Twickler / Marije Versteeg: 053-4555588

---- --