Provincie Noord-Brabant

24 februari 2011

Innovatieve oplossingen voor diabetes en dementie

Brabantse zorg- en welzijnsinstellingen en ondernemers in het Midden- en Klein Bedrijf (MKB) kunnen projecten indienen, die een innovatieve oplossing bieden voor dementie, diabetes en een chronische aandoening aan de luchtwegen (COPD). De provincie stelt E 2,9 miljoen beschikbaar voor de tweede ronde van het programma Innovatieve Acties Brabant 4 (IAB 4). Vanaf 24 februari kunnen uitvoeringsprojecten worden ingediend.

In deze uitvoeringsprojecten wordt een idee ontwikkeld, getest en marktrijp gemaakt. De bedoeling is dat het nieuwe product, dienst of proces economisch rendement oplevert voor het Brabantse MKB én voor de zorg. Met dit programma wil de provincie daadwerkelijk (systeem)innovaties realiseren - en toepassen in de praktijk. Dit maakte gedeputeerde Lily Jacobs bekend tijdens de kick-off van het programma in de Talent Factory te 's-Hertogenbosch.

Naar verwachting zal het aantal mensen met COPD, dementie en diabetes in de toekomst toenemen. Het ontlasten van de zorg op dit gebied biedt mogelijkheden voor innovatieve producten, processen en diensten en daarmee voor nieuwe bedrijvigheid. IAB-4 speelt daarbij in op vier thema's: . arbeidsbesparing in de zorg, . preventie en verlichting, . welzijn van zorgvragers en . participatie van mensen met minimaal een van de chronische aandoeningen in de maatschappij Meer informatie

Op de IAB website www.innovatieveactiesbrabant.nl vindt u actuele informatie over de indiening en de 15 reeds uitgevoerde aanjaagprojecten van 2010. Het programma wordt in opdracht van provincie Noord-Brabant uitgevoerd door N.V. Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM).