Partij van de Arbeid

Partij van de Arbeid

Den Haag, 24 februari 2011

Vragen van de leden Monasch en Van Dekken (beiden PvdA) aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over de sociale huursector plannen die slecht zijn voor het Noorden


1.Bent u bekend met het artikel "'Plannen sociale huursector slecht voor Noorden"{1}


2. Wat is uw mening over de stelling dat ondanks de erkenning van regionale verschillen en aandacht voor krimp in het regeerakkoord deze issues en maatregelen extra negatief uitpakken in het Noorden? Zo niet waarom niet?


3. Deelt u de mening dat de issues in het landelijke debat over de woningmarkt en de maatregelen die daaruit voorkomen, niet stroken met de regionale verschillen in de sociale huursector?

5. Deelt u de conclusies van het RIGO-rapport dat de vitaliteit en leefbaarheid van kleinere kernen en de soms grote kwetsbaarheid van individuele eigenaar-bewoners aandachtspunten zijn in het Noorden, die afwijken van de opgaven die voor andere corporaties gangbaar zijn? Zo nee, waarom niet?

6. Bent u bereid om in het kabinetsbeleid de regionale verschillen als vertrekpunt nemen, gezien het feit dat de corporaties in Het Noorden en in andere krimpende woningmarkten te maken hebben met totaal andere vraagstukken? Zo nee, waarom niet?

{1} Bron: http://www.nu.nl/economie/2452006/plannen-sociale-huursector-slecht-noorden.html

PvdA-Voorlichting
Plein 2
Postbus 20018, 2500 EA Den Haag