Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond
Postbus 107
1200 AC Hilversum
Tel: 035-6264100 Fax: 035-6240760
E-mail: knltb@knltb.nl
Homepage: www.knltb.nl

Amersfoort, 24 februari 2011

WK VETERANENTENNIS IN CHRISTCHURCH AFGELAST

Door de aardbeving van afgelopen dinsdag in Christchurch is een deel van het Wereldkampioenschap Veteranentennis afgelast. Dat heeft de International Tennis Federation (ITF) in overleg met Tennis New Zealand en Canterbury Tennis besloten. Aan het WK namen ook Nederlandse spelers deel.

Deze week zou op drie plaatsen in Nieuw Zeeland (Christchurch, Ashburton en Timaru) het Wereldkampioenschap Veteranentennis voor landenteams plaatsvinden. Het toernooi in Christchurch was bezig aan haar tweede dag toen het werd opgeschrikt door de aardbeving.

Nederlandse deelnemers
Geen van de acht Nederlandse deelnemers aan het Wereldkampioenschap Veteranentennis in Christchurch is gewond geraakt door het natuurgeweld. De Nederlanders stonden op de tennisbaan toen de ramp zich voltrok. "Na ongeveer dertig seconden schudden en schokken, scheurde de grond als karton. In de stad is het een grote puinhoop. Ons hotel staat op instorten en ik heb met een andere Nederlandse speler en zes Spanjaarden onderdak gekregen bij een familie", aldus Bart Theelen, deelnemer in de 45+ categorie.

WK voor landenteams
Zeven Nederlandse veteranenteams zijn naar Nieuw Zeeland afgereisd om deel te nemen aan het Wereldkampioenschap Veteranentennis voor landenteams in de leeftijdsgroepen 35+ t/m 55+. Vier leeftijdscategorieën zouden in Christchurch gespeeld worden. De andere categorieën worden in Ashburton (± 80 km van Christchurch) en Timaru (± 160 km van Christchurch) gespeeld. In deze twee steden gaat het WK wel door en duurt nog tot 26 februari.

WK voor individuele spelers
In de week aansluitend op het WK voor landenteams zou het individuele WK gehouden worden in Christchurch. Door de aardbeving is dit toernooi ook afgelast.


----------