MWV Healthcare breidt lijn van conserveringsvrije pompen uit en verdient farmaceutische certificering voor kwaliteitsproductie

Conserveringsvrije pomp in topisch formaat beschikbaar voor monsterneming; presentatie op Pharmapack 2011

RICHMOND, Va.--(BUSINESS WIRE)-- 20110224 --

MeadWestvaco Corp. (NYSE:MWV) heeft vandaag de beschikbaarheid van haar conserveringsvrije pomptoepassing (Preservative Free Pump Topical, PFP T) voor monsterneming aangekondigd. Dit product, speciaal ontworpen voor topische toepassingen, is de meest recente innovatie in haar portfolio van conserveringsvrije farmaceutische spraypompen. De nieuwe pomp zal worden vertoond op Pharmapack 2011, in Parijs, Frankrijk, op 23 en 24 februari.

MWV's new Preservative Free Pump Topical (PFP T) is engineered for topical applications and is the m ...

MWV's new Preservative Free Pump Topical (PFP T) is engineered for topical applications and is the most recent innovation in its portfolio of preservative free pharmaceutical spray pumps (PFP). (Photo: MeadWestvaco Corporation)

Daarnaast heeft MWV aangekondigd dat haar Duitse productiefaciliteit, waar het PFP-assortiment van producten wordt vervaardigd, certificering volgens DIN ISO 15378:2007 is toegekend voor de ontwikkeling, productie en distributie van spraysystemen voor farmaceutische producten. Deze certificering is gebaseerd op de internationaal erkende norm ISO 9001:2000.

Het PFP-productassortiment werd ontwikkeld door MWV om te voldoen aan de vraag naar innovatieve farmaceutische leveringssystemen die conserveringsvrije geneesmiddelen beschermen tegen besmetting. Het systeem is een combinatie van een formulering zonder chemische conserveringsmiddelen, een pompsysteem dat de terugkerende lucht filtert of blokkeert en een actuator die voorkomt dat bacteriën de dispenser binnendringen.

Het 5-voudige mechanische beschermingssysteem verzekert kiemvrije pompdosering aan de patiënt. Het omvat een terugslagklep naast de opening en een tweede terugslagklep in de doseerkamer, en is voorzien van een filterelement voor besmettingsvrije ventilatie van de container, een vergrendelde actuator en een afgesloten luchtpad tijdens opslag. De PFP T is ontworpen om volumes variërend van 0,05 mL - 0,14 mL te leveren. Er zijn onderdelen verkrijgbaar bij het PFP T-product voor het ondersteboven houden en verzegeling.

“Uit onze eigen onderzoeksstudie van patiënten, artsen en apothekers is gebleken dat wanneer patiënten en beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg een keuze gegeven wordt, ze de voorkeur geven aan een conserveringsvrije formulering,” aldus Chris Hall, vice-president en managing director, Medical Plastics Division, MWV Healthcare. “We breiden het assortiment conserveringsvrije pompen uit om tegemoet te komen aan de consumentenvraag naar conserveringsvrije formuleringen. De PFP T-technologie levert veel voordelen op voor topische producten.”

“En deze technologie doet meer dan conserveringsvrije geneesmiddelen beschermen tegen besmetting. Het is ook geschikt voor gebruik met andere topische of dermale producten waarbij de bescherming van de formulering en de handhaving van de steriliteit belangrijk en noodzakelijk is,” voegde hij daaraan toe.

PFP T heeft strenge microbiologische testen ondergaan om te verzekeren dat de medicatie volledig beschermd is tegen besmetting, en om productintegriteit door gebruik te waarborgen.

Als onderdeel van haar voortdurende betrokkenheid bij de hoogwaardige productie van farmaceutische verpakkingsoplossingen, heeft de productiefaciliteit van MWV in Hemer, Duitsland, een nieuwe ISO-certificering ontvangen. “Met het verdienen van de ISO 15378-certificering heeft MWV haar vastbeslotenheid getoond om innovatieve en onderscheidende leveringssystemen te ontwikkelen, en ook om ervoor te zorgen dat deze worden vervaardigd volgens de hoogst mogelijke farmaceutische kwaliteitsnormen,” verklaarde Sven-Uwe Höhm, vice-president en general manager, Medical Plastic Division, MWV Healthcare.

MWV is een full-service gezondheidszorgbedrijf voor leveringsoplossingen dat op maat gemaakte producten vervaardigt en levert om te voldoen aan de specifieke productverpakkingsbehoeften van elke klant. Klanten profiteren van een goed ondersteunde leveringsketen en het nauwe samenwerkingsverband met MWV om te waarborgen dat voldaan wordt aan alle regelgevende en farmaceutische normen.

Over MWV

MeadWestvaco Corporation (NYSE: MWV) voorziet in oplossingen voor verpakkingen van 's werelds meest gewaardeerde merken op het gebied van gezondheidszorg, schoonheidsproducten en persoonlijke verzorging, voedsel en drank, huis en tuin, tabaksproducten, en commerciёle drukkerijen. De activiteiten van het bedrijf beslaan ook verbruiks- en kantoorproducten, gespecialiseerde chemicaliën, evenals de gemeenschapsontwikkelings- en landbeheergroep die op duurzame wijze de landholdings van het bedrijf beheert ter ondersteuning van haar activiteiten, waarbij ook gelegenheden voor behoud, recreatie en ontwikkeling worden geboden. MWV, dat wereldwijd 19.000 werknemers telt, is actief in 30 landen en bedient klanten in meer dan 100 naties. MWV beheert al haar bosland in overeenstemming met internationaal erkende certificeringsnormen voor bosbouw, en staat al zeven jaar lang op de Dow Jones wereldindex voor duurzaamheid. Voor meer informatie kunt u terecht op www.mwv.com.

Zie voor illustraties en bijlagen de Multimedia Galerij: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=6622888&lang=nl

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
MeadWestvaco Corp.
Media
Alison von Puschendorf, +1 804-444-7284
alison.vonpuschendorf@mwv.com
of
Beleggersrelaties

Jason Thompson, +1 804-444-2556

Ticker_symbol NYSE:MWV